Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 11. 12:52:13

A HP második negyedévében minden a tervek szerint halad

Bob Wayman
Bob Wayman
[CNET] A Hewlett-Packard negyedéves eredményei a várakozásoknak megfelelően alakulnak. Noha az Amerikai Egyesült Államok piaca továbbra is gyengélkedik, Európában az eladások a vártnál jobban sikerültek.

"A második negyedévünk első hónapjában alapvetően minden az előrejelzéseknek megfelelően alakul" -- mondta Bob Wayman pénzügyi vezérigazgató a Deutsche Bank Securities befektetési konferenciáján. "Nem tudok újdonságokkal szolgálni. Az európai piac meglepően erős, az amerikai továbbra is gyengélkedik."

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők várakozásai szerint a HP negyedéves nyeresége részvényenként 27 cent lesz, a forgalom pedig 17,7 milliárd dollárt tesz ki. A január 31-én véget ért első pénzügyi negyedévben a HP 17,9 milliárd dolláros árbevételt ért el, a nettó nyereség 721 millió dollárt, részvényenként 24 centet tett ki.

Wayman közölte, hogy a HP nagyvállalati rendszerekért felelős részlege jó úton halad afelé, hogy a második félévre nyereséges legyen. A pénzügyi vezérigazgató szerint a Compaq-kal történt összeolvadásnak köszönhetően a részleg már egymilliárd dollárnál is magasabb költségmegtakarítást ért el.

A HP pénzügyi vezérigazgatója elmonta, hogy a 2003-as év legfontosabb célkitűzése a Compaq zökkenőmentes integrációja, valamint a korábban tervezett 3 milliárd dolláros költségmegtakarítás túlszárnyalása. "Csak néhány cég tud jó és rossz körülmények között is nyereségesen működni és hisszük, hogy a HP is ilyen céggé válik" -- mondta Wayman.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 23:46

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.