Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 11. 12:52

A HP második negyedévében minden a tervek szerint halad

Bob Wayman
Bob Wayman
[CNET] A Hewlett-Packard negyedéves eredményei a várakozásoknak megfelelően alakulnak. Noha az Amerikai Egyesült Államok piaca továbbra is gyengélkedik, Európában az eladások a vártnál jobban sikerültek.

"A második negyedévünk első hónapjában alapvetően minden az előrejelzéseknek megfelelően alakul" -- mondta Bob Wayman pénzügyi vezérigazgató a Deutsche Bank Securities befektetési konferenciáján. "Nem tudok újdonságokkal szolgálni. Az európai piac meglepően erős, az amerikai továbbra is gyengélkedik."

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők várakozásai szerint a HP negyedéves nyeresége részvényenként 27 cent lesz, a forgalom pedig 17,7 milliárd dollárt tesz ki. A január 31-én véget ért első pénzügyi negyedévben a HP 17,9 milliárd dolláros árbevételt ért el, a nettó nyereség 721 millió dollárt, részvényenként 24 centet tett ki.

Wayman közölte, hogy a HP nagyvállalati rendszerekért felelős részlege jó úton halad afelé, hogy a második félévre nyereséges legyen. A pénzügyi vezérigazgató szerint a Compaq-kal történt összeolvadásnak köszönhetően a részleg már egymilliárd dollárnál is magasabb költségmegtakarítást ért el.

A HP pénzügyi vezérigazgatója elmonta, hogy a 2003-as év legfontosabb célkitűzése a Compaq zökkenőmentes integrációja, valamint a korábban tervezett 3 milliárd dolláros költségmegtakarítás túlszárnyalása. "Csak néhány cég tud jó és rossz körülmények között is nyereségesen működni és hisszük, hogy a HP is ilyen céggé válik" -- mondta Wayman.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról