Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A VIA bejelentette Serial ATA-vezérlő lapkáját

Barna József, 2003. március 07. 09:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tajvani VIA Technologies ma bejelentette VT6420 Serial ATA RAID-vezérlő lapkáját. A tervek szerint áprilisban piacra kerülő chip a SATA, RAID és párhuzamos ATA (133) technológiákat támogatja.

hirdetés
[HWSW] A tajvani VIA Technologies ma bejelentette VT6420 Serial ATA RAID-vezérlő lapkáját. A tervek szerint áprilisban piacra kerülő chip a SATA, RAID és párhuzamos ATA (133) technológiákat támogatja.

A VT6420 integrálható alaplapra, illetőleg önálló vezérlőkártyára (lásd a mellékelt képen). A lapka kétcsatornás, maximum négy meghajtó kezelésére képes SATA-vezérlővel rendelkezik, azonban az integrált SATALITE interfésznek köszönhetően -- a Silicon Image Sil3012 PHY chipjének segítségével -- költséghatékonyan bővíthető további két csatornával. Emellett a lapka képes a hagyományos párhuzamos ATA-133 perifériák kezelésére, és támogatja a RAID 0,1 és 0+1 funkciókat.

A BGA tokozásban forgalmazott VT6420 kereskedelmi megjelenése áprilisban várható. A VIA a jövő héten megrendezésre kerülő CeBIT szakmai kiállításon mutatja be a terméket.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!