Szerző: Ady Krisztián

2003. március 7. 16:57

A Samsung és az LG.Philips is folyamatosan növeli LCD-gyártókapacitását

[DigiTimes] Mind a Samsung Electronics, mind az LG.Philips LCD folyamatosan emeli LCD-gyártósorai terhelését, a kereslet növekedését követve növeli termelését. A cégek ötödik generációs gyártósorainak optimalizálása folyamatos, hónapról hónapra több LCD-kijelzőhöz képesek panelt biztosítani. Ezeken a gyártósorokon elsősorban 17-os panelek készülnek, ezekkel látja el a piacot a két vállalat.

[DigiTimes] Mind a Samsung Electronics, mind az LG.Philips LCD folyamatosan emeli LCD-gyártósorai terhelését, a kereslet növekedését követve növeli termelését. A cégek ötödik generációs gyártósorainak optimalizálása folyamatos, hónapról hónapra több LCD-kijelzőhöz képesek panelt biztosítani. Ezeken a gyártósorokon elsősorban 17"-os panelek készülnek, ezekkel látja el a piacot a két vállalat.

A Samsung ötödik generációs gyártósora jelenleg körülbelül 25-30000 panel előállítására képes. A cég két hónap alatt 5-10000 darabbal tudta növelni a gyártási volument, az elmúlt év végén még csak 20000 darabot volt képes szállítani. A jövő hónapra körülbelül 35-40000-es volument, a harmadik negyedévre pedig 100000 darabos gyártókapacitást ígérnek a cég szakemberei.

Az LG.Philips ebben a hónapban kezdi meg második ötödik generációs LCD-gyártósorán a tesztüzemet, mely egyelőre körülbelül 5-10000 kijelző alapanyagául szolgáló panelt lesz képes előállítani. Az új gyártósor havi 60000 paneles kapacitást nyújt majd a teljes beüzemelés után.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról