Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 06. 12:17:55

A Sony felvásárolná a PalmSource-ot?

A Sony felvásárolná a Palm OS operációs rendszer fejlesztéséért és licencelésért felelős PalmSource-ot, amely jelenleg a Palm egyik részlege, de várhatóan még az idén önálló vállalattá szerveződik.

A Sony felvásárolná a Palm OS operációs rendszer fejlesztéséért és licencelésért felelős PalmSource-ot, amely jelenleg a Palm egyik részlege, de várhatóan még az idén önálló vállalattá szerveződik.

Az AlwaysOn lapnak adott interjúban a Sony vezérigazgatója, Nobuyuki Idei elmondta, hogy szívesen látná, ha a Sony egyre népszerűbb Clié tenyérgépein futó Palm OS operációs rendszert fejlesztő csapat a japán cég égisze alatt tevékenykedne. Idei azonban nem árulta el, vajon a Sony vásárlási szándékával megkereste-e a Palmot, vagy hogy folyik-e bármilyen tárgyalás a két vállalat között.

"Három évvel ezelőtt a Palm OS nagyon egyszerű volt, de az évek során egyre bonyolultabbá és összetettebbé vált" -- mondta Idei. "A problémám az, hogy a szoftver licencelőjeként nagyon sok pénzt kell nekik fizetnünk." Arra a kérdésre, hogy a Sony megvenné-e a Palm szoftverrészlegét, Idei azt válaszolta: "amennyiben el akarják adni, igen."

Nem ez az első eset, hogy pletykák merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a Sony megvenné a Palm szoftverfejlesztő részlegét. A tenyérgépek vezető gyártója -- több más céghez hasonlóan -- a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt igen visszafogott pénzügyi teljesítményt nyújt. Egyes elemzők azonban kétségbevonják, hogy egy esetleges akvizíció jobb megoldás lenne-e a jelenlegi licencszerződésnél.

A Sony tavaly októberben 20 millió dollárért 6 százalékos részesedést vásárolt a PalmSource-ban. A Palm mögött a japán gyártó a Palm OS-re épülő tenyérgépek legnagyobb gyártója. A Palm tavaly őszi bejelentése szerint a Sony és a PalmSource a jövőben szorosan együtt fognak működni az operációs rendszer fejlesztésében.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 23:22

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.