Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 5. 13:06

Visszatér az Apple kötelékébe Steve Sakoman

Steve Sakoman
Steve Sakoman
Visszatér korábbi munkaadójához Steve Sakoman, aki korábban a BeOS és a Palm OS operációs rendszerek fejlesztésében is részt vett. Sakoman az Apple-nél alelnöki tisztséget tölt majd be.

Sakoman az Apple Newton kéziszámítógépen dolgozott, majd a Be Inc.-hez távozott. Amikor a Palm 2001-ben felvásárolta a Be-t, és átvette mérnökeit, Sakoman a Palm OS operációs rendszer fejlesztéséért felelős részleghez került, ahonnan pár nappal ezelőtt távozott.

Az Apple természetesen üdvözölte Sakoman érkezését. "Számos kiváló szakember csatlakozik a céghez annak érdekében, hogy innovatív munkát végezhessen, mint amilyet végeztünk a Mac OS X operációs rendszer, vagy más termékek kapcsán" -- áll a cég által kiadott közleményben. "Steve Sakomant mindenki nagyon tiszteli a PalmSource-nál" -- szól a Palm közleménye. "Nagyon sajnáljuk, hogy elváltak útjaink, de természetesen sok sikert kívánunk neki."

A Palm a múlt héten jelentette be, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt alkalmazottainak 19 százalékát kénytelen elbocsátani, hétfőn pedig azt közölte a cég, hogy a harmadik negyedéves eredményei messze a várakozások alatt fognak alakulni, ugyanis a csúcskategóriás kézigépei gyengén szerepeltek az amerikai piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról