Szerző: Ady Krisztián

2003. március 4. 16:30

A Megamedia megkezdte monokróm Ch-LCD kijelzői próbagyártását

[DigiTimes] A tajvani Megamedia bejelentette, hogy megkezdte új technológiával készített monokróm, cholesteric-LCD (Ch-LCD) kijelzője próbapéldányainak gyártását. A cég 3,8, 6,4, 7 és 7,5-os kijelzőket fejlesztett ki elektronikus könyvek, úgynevezett e-bookok és egyéb hordozható eszközök számára.

[DigiTimes] A tajvani Megamedia bejelentette, hogy megkezdte új technológiával készített monokróm, "cholesteric"-LCD (Ch-LCD) kijelzője próbapéldányainak gyártását. A cég 3,8, 6,4, 7 és 7,5"-os kijelzőket fejlesztett ki elektronikus könyvek, úgynevezett e-bookok és egyéb hordozható eszközök számára.

A folyadékkristályos kijelzők új generációja olyan anyagot tartalmaz, mely elektromos mező nélkül is stabil marad, további energiaellátás nélkül is megőrzi állapotát, így a kijelző lényegében kikapcsolt állapotban is mutatja az utolsó frissítéskori állapotát. Az egyedi képesség tovább csökkentheti a kijelző energiafelvételét, így egy két darab ceruzaelemmel meghajtott, 6"-os kijelzővel rendelkező e-book akár tízszer hosszabb üzemidőre is képes lehet, mint TFT kijelzővel ellátott verziója.

A fekete-fehér Ch-LCD panelek emellett nem igényelnek háttérvilágítást, kiválóan olvashatók napfényben is, könnyebbek, vékonyabbak TFT társaiknál. A texasi Display Research Inc. (DRI) segítségével a Megamedia kifejlesztette saját kijelzőit és technológiáját, s szerződést kötött a Chunghwa Picture Tubes (CPT) céggel a további szükséges áramkörök elkészítésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról