Szerző: Ady Krisztián

2003. március 4. 16:30

A Megamedia megkezdte monokróm Ch-LCD kijelzői próbagyártását

[DigiTimes] A tajvani Megamedia bejelentette, hogy megkezdte új technológiával készített monokróm, cholesteric-LCD (Ch-LCD) kijelzője próbapéldányainak gyártását. A cég 3,8, 6,4, 7 és 7,5-os kijelzőket fejlesztett ki elektronikus könyvek, úgynevezett e-bookok és egyéb hordozható eszközök számára.

[DigiTimes] A tajvani Megamedia bejelentette, hogy megkezdte új technológiával készített monokróm, "cholesteric"-LCD (Ch-LCD) kijelzője próbapéldányainak gyártását. A cég 3,8, 6,4, 7 és 7,5"-os kijelzőket fejlesztett ki elektronikus könyvek, úgynevezett e-bookok és egyéb hordozható eszközök számára.

A folyadékkristályos kijelzők új generációja olyan anyagot tartalmaz, mely elektromos mező nélkül is stabil marad, további energiaellátás nélkül is megőrzi állapotát, így a kijelző lényegében kikapcsolt állapotban is mutatja az utolsó frissítéskori állapotát. Az egyedi képesség tovább csökkentheti a kijelző energiafelvételét, így egy két darab ceruzaelemmel meghajtott, 6"-os kijelzővel rendelkező e-book akár tízszer hosszabb üzemidőre is képes lehet, mint TFT kijelzővel ellátott verziója.

A fekete-fehér Ch-LCD panelek emellett nem igényelnek háttérvilágítást, kiválóan olvashatók napfényben is, könnyebbek, vékonyabbak TFT társaiknál. A texasi Display Research Inc. (DRI) segítségével a Megamedia kifejlesztette saját kijelzőit és technológiáját, s szerződést kötött a Chunghwa Picture Tubes (CPT) céggel a további szükséges áramkörök elkészítésére.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.