Szerző: Barna József

2003. március 04. 14:48:51

Az ATI újabb fejlesztési megállapodást kötött a Nintendóval

A kanadai ATI Technologies ma sajtóközleményben jelentette be, hogy technológiafejlesztési megállapodást kötött a játékkonzolokat gyártó Nintendóval. A megegyezés értelmében a két vállalat közösen fejleszt a Nintendo jövőbeni termékeiben bevezetésre kerülő új technológiákat. További részleteket azonban a felek nem hoztak nyilvánosságra.

[HWSW] A kanadai ATI Technologies ma sajtóközleményben jelentette be, hogy technológiafejlesztési megállapodást kötött a játékkonzolokat gyártó Nintendóval. A megegyezés értelmében a két vállalat közösen fejleszt a Nintendo jövőbeni termékeiben bevezetésre kerülő új technológiákat. További részleteket azonban a felek nem hoztak nyilvánosságra.

Amint az ismert, az ATI fejlesztette ki és szállítja a Nintendo GameCube játékkonzol grafikus megjelenítéséért felelős Flipper chipet. A kanadai vállalat tavaly október végén jelentette be, hogy addig 12 millió Flipper grafikus processzort értékesített.

A két vállalat korábbi együttműködésének tükrében feltehető, hogy a mostani megállapodás a GameCube játékkonzol következő generációs változatában felhasznált grafikus rendszer fejlesztésére vonatkozik. Ezt a feltételezést látszik megerősíteni az ATI technológiai igazgatójának, Dave Rolstonnak egyik, a múlt héten tett kijelentése.

Rolston a Goldman Sachs által szervezett technológiai konferencián elmondta, hogy vállalata mind a Nintendo, mind pedig a Microsoft következő generációs játékkonzolja iránt érdeklődik. Mint fogalmazott: "Mindkét lehetőséget igen izgalmasnak véljük, és mindkét gyártóval folytatunk tárgyalásokat."

Eddig sem a Nintendo, sem pedig a Microsoft nem jelentette be hivatalosan következő generációs játékkonzolját. Satoru Iwata, a Nintendo elnöke korábban annyit azonban elmondott, hogy már zajlanak a GameCube utódjának fejlesztési munkálatai, és az új konzol várhatóan 2005-ben kerül piacra. Ha a jelenlegi megállapodás e konzolra vonatkozik, az ATI aligha vehet részt az új Xbox-generáció fejlesztésében.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 17:18

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.