Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Asztali processzorra épülő notebookokat mutatott be a Dell

Bodnár Ádám, 2003. március 04. 10:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Dell tegnap két új, alsó árkatetegóriás notebookot mutatott be, amelyek asztali Celeron és Pentium 4 processzorokra épülnek. Az Inspiron 1100 és 5100 számítógépek az Inspiron 2650 és SmartStep konfigurációkat váltják le a gyártó kínálatában.

hirdetés
A Dell tegnap két új, alsó árkatetegóriás notebookot mutatott be, amelyek asztali Celeron és Pentium 4 processzorokra épülnek. Az Inspiron 1100 és 5100 számítógépek az Inspiron 2650 és SmartStep konfigurációkat váltják le a gyártó kínálatában.

A Dell Inspiron 1100 ára 899 dollártól indul, ezért az árért 2 GHz-es Celeron processzort, 14 hüvelykes kijelzőt, 128 Mbyte memóriát, 20 Gbyte-os merevlemezt és CD-ROM meghajtót kap a vásárló. A számítógép természetesen rendelhető nagyobb kijelzővel, gyorsabb processzorral, több memóriával, nagyobb merevlemezzel és CD-RW vagy DVD meghajtóval is.

Az Inspiron 5100 alapáron 2,4 GHz-es Pentium 4 processzort, 14 hüvelykes kijelzőt, 256 Mbyte memóriát, 30 Gbyte-os merevlemezt, DVD-ROM meghajtót és 802.11b vezeték nélküli hálózati vezérlőt tartalmaz. A konfiguráció listaára 1199 dollártól indul, de természetesen az egyedi kiépítés függvényében ennél magasabb is lehet.

A gyártók úgy vélik, hogy a asztali processzorra épülő notebookok megtalálták a helyüket a piacon, ezt megerősíteni látszik, hogy a felhasználók egyre nagyobb többsége tér át asztali gépről notebookra. Az asztali processzoros notebookok gyorsabbak és olcsóbbak, mint a kifejezetten mobil használatra tervezett gépek, azonban nagyobb méretük és fogyasztásuk miatt kevésbé hordozhatók.

Elemzők rámutatnak, hogy bár az utóbbi időben egyre népszerűbbek az asztali processzorral szerelt notebookok, az eladások tekintetében a mobil Pentium 4 chipes rendszerek messze felülmúlják azokat. Dean McCarron, a Mercury Research elemzője szerint a negyedévente eladott 6-7 millió notebook közül csak mindössze 1 millió asztali processzoros konfiguráció, a többi mobil Pentium 4, mobil Pentium III vagy Celeron processzoros, illetve kisebb részben AMD vagy Transmeta chipre épül.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.