:

Szerző: Barna József

2003. március 3. 16:36

ATI: túl egymillió DirectX 9-gyorsítón

Az ATI Technologies ma sajtóközleményben jelentette be, hogy leszállította 1 milliomodik DirectX 9-kompatibilis vizuális processzorát. Amint az ismert, a kanadai vállalat tavaly augusztusban lebbentette fel a fátylat a világ első DirectX 9-gyorsító chipjéről, a Radeon 9700 Próról, majd két hónappal később annak olcsóbb változatairól, a Radeon 9700, Radeon 9500 Pro és Radeon 9500 vizuális processzorokról.

[HWSW] Az ATI Technologies ma sajtóközleményben jelentette be, hogy leszállította 1 milliomodik DirectX 9-kompatibilis vizuális processzorát. Amint az ismert, a kanadai vállalat tavaly augusztusban lebbentette fel a fátylat a világ első DirectX 9-gyorsító chipjéről, a Radeon 9700 Próról, majd két hónappal később annak olcsóbb változatairól, a Radeon 9700, Radeon 9500 Pro és Radeon 9500 vizuális processzorokról.

A mostani bejelentés kapcsán az ATI európai leányvállalatának igazgatója, Peter Edinger elmondta, hogy a vállalat megfelelő időben kezdte meg a Radeon 9700 és Radeon 9500 termékek forgalmazását. Mint hozzátette: "Biztos vagyok abban, hogy az ATI továbbra is vezetni fogja a DirectX 9-kompatibilis megoldások piacát. Amint azt már elmondtuk, a piaci igényekre válaszolva hamarosan minden árszegmensben bővítjük DirectX 9-osztályú termékeink palettáját, amelyek száma egy millióról milliókra növekszik majd."

A kanadai vállalat a jövő héten megrendezésre kerülő CeBIT szakkiállításon jelenti be DirectX 9-kompatibilis vizuális processzorainak új generációját. Nem hivatalos forrásból származó hírek szerint a Radeon 9800 néven piacra kerülő chip (R350) nem lesz más, mint a Radeon 9700 (R300) 0,15 mikronos csíkszélességgel és rézalapú technológiával gyártott változata, amely 375 vagy 400 MHz-es órajelen működik és amelyhez a maggal azonos sebességen futó memória dukál. Az már bizonyos, hogy a memóriabusz 256 bites marad, de még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen típusú memória kerül a kártyákra. A pletykák továbbra is DDR-I SDRAM-ról szólnak.

E lapka középkategóriás változata, az RV350 még szintén márciusban megjelenik. Ez a grafikus processzor már 0,13 mikronos csíkszélességgel készül és Radeon 9600 néven kerül a boltokba. A vállalat honlapján a múlt hét eleje óta egy animáció hívja fel a figyelmet a hamarosan megjelenő új termékekre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.