Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 3. 06:41

Március 6-án érkeznek az NVIDIA új grafikus processzorai

Az NVIDIA március 6-án , a San Joséban (CA, USA) rendezendő Game Developers Conference rendezvénnyel egy időben lebbenti fel a fátylat NV31 és NV34 kódnevű grafikus processzorairól. A bemutató helyszíne a Fairmont Hotel lesz.

Az NVIDIA március 6-án, a San Joséban (CA, USA) rendezendő Game Developers Conference rendezvénnyel egy időben lebbenti fel a fátylat NV31 és NV34 kódnevű grafikus processzorairól. A bemutató helyszíne a Fairmont Hotel lesz.

Egy korábban kiszivárgott NVIDIA dokumentum szerint a vállalat hamarosan az összes piaci szegmensben a GeForce FX alapjaira épülő megoldásokkal szeretne jelen lenni, ezért valószínűsíthető, hogy mind az NV31, mind pedig az NV34 teljes DirectX 9-gyorsítást kínál majd.

Az NV31-ről jelenleg annyi tudható, hogy 4 renderelő futószalaggal rendelkezik és 80 millió tranzisztorból áll. A különféle változatok órajele 250 és 350 MHz között alakul majd, a chipekhez társított DDR memória sebessége pedig 500 és 650 MHz között lesz. A 45 millió tranzisztort tartalmazó, 4 renderelő futószalagot felvonultató NV34-változatok órajele 300 és 375 MHz között alakul majd, a memória paraméterei egyelőre nem ismertek.

A hírek szerint az NVIDIA már gőzerővel dolgozik az ősz folyamán megjelenő NV40-en, amely 150 millió tranzisztort tartalmaz és az NV30 (GeForce FX) továbbfejlesztett változata lesz. Erről a chipről egyelőre csak annyit tudni, hogy 0,13 mikronos csíkszélességgel készül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról