Szerző: Barna József

2003. március 4. 20:29

PC3700 memóriamodulok a TwinMOS-tól

Az OCZ és a GeIL után a tajvani TwinMOS is bejelentette PC3700 DDR memóriamoduljait. Szemben a legtöbb konkurens által alkalmazott válogatott és túlhajtott chipekre épülő modulokkal, a TwinMOS terméke alacsony késleltetésű memóriachipeket használ.

[HWSW] Az OCZ és a GeIL után a tajvani TwinMOS is bejelentette PC3700 DDR memóriamoduljait. Szemben a legtöbb konkurens által alkalmazott válogatott és túlhajtott chipekre épülő modulokkal, a TwinMOS terméke alacsony késleltetésű memóriachipeket használ.

A vállalat PC3700 memóriamoduljai problémamentesen üzemelnek 466 MHz-en, 2,5 ciklusnyi CAS-késleltetés mellett, ami nagyrészt a felhasznált 4,3 ns-os memóriachipeknek köszönhető. A modulok 2,7 Voltos tápfeszültséget igényelnek. A TwinMOS saját mérései szerint e modulokkal 15,4 százalékkal gyorsabb memóriaátviteli sebesség érhető el, mint CL2 PC3500 memóriákkal.

Korábban a tajvani GeIL, valamint az OCZ jelentett be hasonló paraméterekkel bíró memóriamodulokat. A GeIL PC3700 466MHz DDR Golden Dragon modulja válogatott 4 ns-os memóriachipeket és hatrétegű nyomtatott áramköri lemezt használ. A termék CAS-késleltetése 466 MHz-en 2,5 ciklus, míg működési feszültsége 3,1 Voltig emelhető a gyári specifikációk szerint. A GeIL 466 MHz DDR Golden Dragon series modul 256 és 512 Mbyte-os kiszerelésben vásárolható meg.

A rézhűtővel borított OCZ Enhanced Latency PC-3700 memóriamodul szintén 2,5 ciklusnyi CAS-késleltetés mellett képes 466 MHz-en üzemelni, míg feszültsége 2,8 Voltig emelhető. A vállalat már jelezte, hogy hamarosan piacra dobja 500 MHz-en is üzemképes memóriáit, ezeknek azonban egyelőre se híre, se hamva.

A TwinMOS nem közölte, mikortól, mennyiért és mekkora kapacitással lesznek megvásárolhatóak extrém memóriamoduljai.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról