:

Szerző: Ady Krisztián

2003. február 27. 15:05

Az EPSON vezeték nélküli csatlakozással rendelkező kivetítőt mutatott be

[Mmd] Az EPSON Deutschland GmbH ezúttal a professzionális bemutatókhoz kínál nagy teljesítményű, mobil megoldást az új EMP-735 modelljével. A mindössze 1,9 kg súlyú, rendkívül könnyű XGA kivetítő vezeték nélküli 802.11b LAN-kártya csatolóval rendelkezik, melyen keresztül kényelmesen, vezeték nélkül biztosítható az adatátvitel.

[Mmd] Az EPSON Deutschland GmbH ezúttal a professzionális bemutatókhoz kínál nagy teljesítményű, mobil megoldást az új EMP-735 modelljével. A mindössze 1,9 kg súlyú, rendkívül könnyű XGA kivetítő vezeték nélküli 802.11b LAN-kártya csatolóval rendelkezik, melyen keresztül kényelmesen, vezeték nélkül biztosítható az adatátvitel.

Ezenkívül az EPSON EMP-735 beépített PCMCIA-kártya csatlakoztatási lehetőséget is kínál, így az előadásokat hordozható vagy éppen asztali számítógép hiányában is meg lehet tartani. Az EPSON EMP-735 lámpáihoz speciális reflektorokat fejlesztettek, amelyek rendkívüli, 2000 ANSI lumenes fényerőt tesznek lehetővé. Az EPSON EMP-735 5324 eurós áron lesz kapható az üzletekben.

A vezeték nélküli LAN-kártyán illetve a PCMCIA csatlakozón keresztül az EPSON EMP-735 készülékével vezeték, de akár számítógép hiányában is lehet bemutatókat tartani. Ennek során a felhasználó az EPSON által kifejlesztett képátviteli technológia, a "Network Screen" révén képes a vezeték nélküli LAN-kártyán keresztül az asztali/hordozható számítógép és a kivetítő között gyors és egyszerű adatátvitelt megvalósítani anélkül, hogy mindeközben a teljesítmény visszaesésével kellene számolnia.

A PCMCIA-kártya számára kialakított csatlakozóhely arra szolgál, hogy a memóriakártyán lévő adatokat közvetlenül is be lehessen tölteni a kivetítőbe, ami ezáltal szükségtelenné teszi PC vagy notebook csatlakoztatását a prezentáció során. A kivetítőbe beépített EasyMP rendszer révén pedig akár az utolsó pillanatban is gond nélkül módosíthatjuk az előadás anyagát vagy éppen sorrendjét.

A PCMCIA-kártya számára kialakított csatlakozóhely hálózati kártya fogadására is képes, ami lehetővé teszi, hogy a kivetítőt a megfelelő LAN-hálózatban is használhassuk. Ráadásul az EPSON EMP-735 még a JPEG formátumban tárolt adatok megjelenítésére, valamint WAV-állományok lejátszására is képes.

A képminőség tekintetében az EPSON EMP-735 igazi XGA-felbontást (1 024 x 768 pixel) kínál és a VGA-tól az UXGA-ig terjedő tartományban minden jel vételét támogatja. Az automatikus "Keystone2 korrektúra folyamatosan tökéletes képminőséget garantál, így a kézi beállításokra egyáltalán nincs szükség. A színek optimális megjelenítését a prezentáció környezetének függvényében választható hat különböző színüzemmód biztosítja.

"Az EPSON EMP-735 egy rugalmas kivetítő, amely rendelkezik az EPSON által kifejlesztett legkorszerűbb technológiákkal, úgy mint például a "Network Screen"-nel," -- mondta Rainer van de Weyer, az EPSON vizuális prezentációs eszközökért felelős csoportjának (Visual Presentation Devices Group) munkatársa. "A professzionális prezentációk során azonban nagy hangsúly esik a mobilitásra és a megbízhatóságra is. Az EPSON EMP-735 mindkét tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul mindemellett még gyors és kezelése is egyszerű".

Az EPSON EMP-735 különböző távirányítási funkciókkal rendelkezik -- ezáltal a bemutató rendkívül kényelmessé válik. A távirányító külön gombbal rendelkezik a felfelé és lefelé történő mozgatáshoz (Up-and-Down-Key), amely különösen a PowerPoint prezentációk esetében lehet ideális. A távirányító vezeték nélküli egérként is használható.

Az EPSON minden készülékhez hároméves "Carry-in" garanciát biztosít, amely az opcióként kínált "Coverplus" révén hároméves helyszíni szervizszolgáltatásra bővíthető. Ezenkívül a cég hétvégén is elérhető forró drótot üzemeltet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.