Szerző: roberto

2003. február 26. 22:02

Az Adobe új terméke, a Photoshop Album a Trolltech keresztplatformos könyvtárára épül

[Trolltech, HWSW] A Trolltech ma bejelentette, hogy az Adobe

[Trolltech, HWSW] A Trolltech ma bejelentette, hogy az Adobe nemrég megjelent új képfeldolgozó szoftvere, az Adobe Photoshop Album a norvég cég Qt nevű rendszerkönyvtárára épül. A hobbifotósoknak készült Photoshop Album a képek rendszerezéséhez nyújt segítséget, és alapvető képmanipuláló effektusokat támogat. Emellett az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az Adobe Portable Document Format (PDF) segítségével fotóinkat kompakt formátumban megoszthassuk másokkal; a program a képeket egy fényképtartóban gyűjti, és azokat dátum szerint automatikusan rendezi.

Az új Adobe termék alapja ugyanaz a Qt könyvtár, amelynek az X11 grafikus rendszerhez készült változatát a Linuxon roppant népszerű KDE munkakörnyezet, a KOffice irodai programcsomag és még számos egyéb grafikus program is használja. A többplatformos C++ rendszerkönyvtár az Adobe Photoshop Album fejlesztésének műszaki vezetője, Mike DePaoli szerint intuitív és erőteljes eszköz, amely megkönnyítette a fejlesztői munkát.

A Qt-nek a windowsos és UNIX-os változatokon kívül Mac OS-hez és beágyazott eszközökhöz készült változatai is léteznek, a UNIX-os változathoz a szabadszoftver-fejlesztők a GNU GPL feltételei mellett juthatnak hozzá.

a címlapról