:

Szerző: Ady Krisztián

2003. február 26. 17:27

Az NEC Solutions America, az Intel és a Microsoft új rekordnak számító TPC-C eredményt jelentett be

[Microsoft Magyarország] Az NEC Solutions America, az Intel Corporation és a Microsoft Corporation ma bejelentette, hogy egy 32 processzoros, Itanium 2 alapú NEC Solutions szerver a világ eddigi legjobb eredményét érte el 32 processzoros SMP platformon. Ezek a kiváló eredmények azt mutatják, hogy a vásárlók a gyártóspecifikus 64 bites rendszerekkel együtt járó hagyományosan magas költségek nélkül is elérhetnek kiváló teljesítményt és skálázhatóságot.

[Microsoft Magyarország] Az NEC Solutions America, az Intel Corporation és a Microsoft Corporation ma bejelentette, hogy egy 32 processzoros, Itanium 2 alapú NEC Solutions szerver a világ eddigi legjobb eredményét érte el 32 processzoros SMP platformon. Ezek a kiváló eredmények azt mutatják, hogy a vásárlók a gyártóspecifikus 64 bites rendszerekkel együtt járó hagyományosan magas költségek nélkül is elérhetnek kiváló teljesítményt és skálázhatóságot.

A 433107 tranzakció/perces (tpmC) eredményt az NEC Express5800/1320Xc szerver 64 bites Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition adatbázis-kezelővel, 64 bites, Itanium alapú számítógépekhez készített Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition operációs rendszeren érte el. Az NEC Solutions szerver kihasználta a Qlogic VI/SAN megoldását is, amely SANblade QLA2350 VI/SAN hálózati adapterből és SANbox2 FC kapcsolóból áll.

A tesztelés során a hardver és a szoftver együttesének teljesítménye felülmúlta az eddig legjobbnak tartott 32 processzoros RISC alapú rendszer teljesítményét. Annak köszönhetően, hogy a NEC Solutions szerver szabványos, nem gyártóspecifikus Intel chipekre és Microsoft szoftverekre épül, a 32 processzoros IBM p690 szervernél (17,75 dollár/tpmC) 25 százalékkal kedvezőbb ár/teljesítmény arányt tud felmutatni. A TPC-C egy szabványos teljesítményteszt, amely azt méri, hogy a rendszer milyen gyorsan képes feldolgozni a megrendelési tranzakciókat.

A legfeljebb 32 darab Itanium 2 processzorral működő NEC Express5800/1320Xc szerver jelenleg csak Japánban és Észak-Amerikában kapható. A szervert az NEC a világ többi országában a Windows Server 2003 Datacenter Edition operációs rendszerrel fogja bemutatni nagyvállalati számítástechnikai feladatokhoz. A szerver az NEC-nek a szuperszámítógépek és a nagygépek terén megszerzett tapasztalatára alapozva nyújt gyors feldolgozást, kiváló skálázhatóságot, megbízhatóságot és rendelkezésre állást.

"A 32 processzoros Itanium 2 alapú rendszerrel elért TPC-C eredmény bizonyíték arra, hogy az Itanium architektúra és az NEC Solutions platform mennyire gyors és skálázható" -- mondta Mike Fister, az Intel Enterprise Platforms Group vezetője. "Ez az eredmény is rávilágít arra, hogy az Itanium 2 processzor továbbra is kategóriájában a legjobb, amely felülmúlja a legerősebb RISC platformok teljesítményét is".

"A Microsoft-megoldásokat használó vásárlók már régóta élvezik a Windows és az SQL Server együttesével elérhető kiváló ár/teljesítmény arányt. A Windows Server 2003 Datacenter Edition és az SQL Server 2000 64 bites verziójával az NEC és az Intel az eddiginél magasabb teljesítményszintre léphetett, és kimagasló TPC-C eredményt ért el nem fürtözött platformon" -- mondta Gordon Mangione, a Microsoft SQL Serverért felelős alelnöke. "Az új rekord azért is érdekes, mert megmutatta, hogy a Microsofttól megszokott alacsony birtoklási összköltség mellett is futtathatók nagy teljesítményigényű alkalmazások. Ez újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy a hatékony hardver- és chiptechnológia, valamint az innovatív szoftverek együttesével a vásárlók a legjobb megoldáshoz juthatnak hozzá".

"Az új rekordnak számító TPC-C eredmények a mérnöki munka csúcsát tükrözik. A Microsoft- és Intel-technológiák, valamint az NEC szuperszámítógépes és nagygépes technológiáinak ötvözésével minden terület legjobbjai találkoznak" -- mondta Mike Mitsch, az NEC Solutions America Szerver divíziójának igazgatója. "Az NEC technológiáját használják például a "Földszimulátorban", a világ leggyorsabb számítógépében. A Microsoft- és Intel-technológiák ár/teljesítmény mutatója hihetetlenül jó, különösen annak fényében, hogy széles körben használt termékekről van szó, valamint hogy azok a mai legfejlettebb hardvertechnológiát alkalmazzák. Segítségükkel a hardverbeszerzési és a felügyeleti költségek csökkentése mellett is jelentősen növelhető a teljesítmény".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.