:

Szerző: Ady Krisztián

2003. február 25. 17:43

A PAN Network új technológiája egyedi ujjlenyomatot generál a jogvédett állományokba azok letöltése során

[CDR-Info] Új ujjlenyomatot generáló technológiát mutatott be a PAN Network, mellyel megakadályozható az interneten letölthetővé tett tartalmak visszakövethetetlen sokszorosítása, s kideríthetővé válik, hogy a személyes megtekintésre szánt állományt ki tette elérhetővé mások számára.

[CDR-Info] Új "ujjlenyomatot" generáló technológiát mutatott be a PAN Network, mellyel megakadályozható az interneten letölthetővé tett tartalmak visszakövethetetlen sokszorosítása, s kideríthetővé válik, hogy a személyes megtekintésre szánt állományt ki tette elérhetővé mások számára.

Az új megoldás a PAN szabadalmaztatott "Digital Interactive Fingerprinting" (DIF) technológiáján alapul. A vízjeles és egyéb technológákkal szemben a PAN Network DIF technológiája rendkívül kis méretű és semmiképpen sem módosítja a védendő állomány tartalmát, minőségromlást vagy más problémát okozva. A rendszer bármilyen weboldalon installálható, s minden elterjedt formátummal (MP3, RA, WMA, stb.) kompatibilis.

A kiválasztott állomány letöltése során egy egyedi "ujjlenyomat" kerül minden egyes file-ba, mely a későbbiekben pontosan beazonosíthatja a letöltőt, a jogvédett állomány eredeti tulajdonosát.

Az "ujjlenyomat-ellenőrző" rendszer együttműködhet egy keresőmotorral is, mely az interneten keresve, annak tartalmát elemezve felismeri a védett, ám közszemlére tett állományokat, s automatikusan értesíti a szerzői jogokat birtokló szervezetet vagy magánszemélyt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.