Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A PAN Network új technológiája egyedi ujjlenyomatot generál a jogvédett állományokba azok letöltése során

Ady Krisztián, 2003. február 25. 17:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[CDR-Info] Új ujjlenyomatot generáló technológiát mutatott be a PAN Network, mellyel megakadályozható az interneten letölthetővé tett tartalmak visszakövethetetlen sokszorosítása, s kideríthetővé válik, hogy a személyes megtekintésre szánt állományt ki tette elérhetővé mások számára.

[CDR-Info] Új "ujjlenyomatot" generáló technológiát mutatott be a PAN Network, mellyel megakadályozható az interneten letölthetővé tett tartalmak visszakövethetetlen sokszorosítása, s kideríthetővé válik, hogy a személyes megtekintésre szánt állományt ki tette elérhetővé mások számára.

Az új megoldás a PAN szabadalmaztatott "Digital Interactive Fingerprinting" (DIF) technológiáján alapul. A vízjeles és egyéb technológákkal szemben a PAN Network DIF technológiája rendkívül kis méretű és semmiképpen sem módosítja a védendő állomány tartalmát, minőségromlást vagy más problémát okozva. A rendszer bármilyen weboldalon installálható, s minden elterjedt formátummal (MP3, RA, WMA, stb.) kompatibilis.

A kiválasztott állomány letöltése során egy egyedi "ujjlenyomat" kerül minden egyes file-ba, mely a későbbiekben pontosan beazonosíthatja a letöltőt, a jogvédett állomány eredeti tulajdonosát.

Az "ujjlenyomat-ellenőrző" rendszer együttműködhet egy keresőmotorral is, mely az interneten keresve, annak tartalmát elemezve felismeri a védett, ám közszemlére tett állományokat, s automatikusan értesíti a szerzői jogokat birtokló szervezetet vagy magánszemélyt.