Szerző: Barna József

2003. február 21. 16:59

Új pénzügyi vezérigazgató a Scala élén

Barbara Moorhouse
B. Moorhouse
[Heller] A Scala Business Solutions a héten jelentette be, hogy a 2003. május 15-én tartandó éves közgyűlésen Barbara Moorhouse-t nevezi ki a vállalatcsoport pénzügyi vezérigazgatójává. A közgyűlésig -- a 2002-es év pénzügyi beszámolójának elfogadásáig -- David Cairns marad a vállalat pénzügyi vezérigazgatója; ebben az időszakban Cairns szorosan együttműködik Moorhouse-zal a problémamentes váltás elősegítése érdekében.

Moorhouse kinevezése kapcsán Mike Burdett elnök-vezérigazgató elmondta: "Örülök, hogy Barbara egyetértett azzal, hogy pénzügyi vezérigazgatóként dolgozzon vállalatunknál. Eddigi karrierje során kiváló pénzügyi vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, valamint az informatikai szektorban szerzett ismeretei is felbecsülhetetlen értékűek számunkra üzleti stratégiánk fejlesztése érdekében, a jelenlegi, konszolidálódó piacon."

A 44 éves Moorhouse -- a UK Chartered Institute of Management Accountants tagja, az Association of Corporate Treasurers kültagja -- az oxfordi egyetemen szerzett diplomát politológiából, filozófiából és gazdaságtanból. Több mint 20 éves nemzetközi üzleti tapasztalattal rendelkezik pénzügyi és stratégiai pozíciók terén, nemzetközi fúziók és cégfelvásárlások irányítását is beleértve. Moorhouse az angol Kewill Systems Plc nevű informatikai vállalattól érkezett, ahol pénzügyi igazgatóként tevékenykedett.

"A Scala nemzetközi irányultságú kereskedelmi pozícióját egy erős és fejlődő termékskála támogatja" -- mondta Moorhouse. "A következő generációs ERP-re való áttérés nagy lehetőség a Scala számára, és örülök, hogy egy ilyen fontos fejlesztési időszakban csatlakozhatok a vállalathoz."

A korábbi pénzügyi vezérigazgató, Norman Lindsay egyben távozik a vállalattól. "Betegség miatti távolléte után CFO-nk, Norman Lindsay kölcsönös megegyezés alapján elhagyja cégünket, úgy döntött, hogy korengedményes nyugdíjazását kéri" -- mondta Burdett. "Köszönjünk Normannek a vállalat irányításában való értékes közreműködését, és minden jót kívánunk neki a jövőben."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról