Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az ingyenes internetezést nem érintik a Matáv-kedvezmények

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. február 21. 16:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ingyenes internet-hozzáférés szolgáltatást nem érintik a napokban bejelentett új Matáv-kedvezmények -- tudta meg lapunk. A szolgáltatások valószínűleg nem szűnnek meg és nem is lesz kevesebb a telefonköltség -- bár a Matáv érdekkörén kívül eső szolgáltatók egyike úgy nyilatkozott, ha romlanak a feltételek az internetszolgáltatói piacon, romlik az ingyenes internet esélye is.

hirdetés
[HWSW] Az ingyenes internet-hozzáférés szolgáltatást nem érintik a napokban bejelentett új Matáv-kedvezmények -- tudta meg lapunk. A szolgáltatások valószínűleg nem szűnnek meg és nem is lesz kevesebb a telefonköltség -- bár a Matáv érdekkörén kívül eső szolgáltatók egyike úgy nyilatkozott, ha romlanak a feltételek az internetszolgáltatói piacon, romlik az ingyenes internet esélye is.

A nemrég bevezetett, nagykereskedelemi árakkal meghirdetett kedvezményes csomagok voltaképpen csak a távközlési költségre vonatkoznak. Azok az internetszolgáltatók, melyek megvásárolják a telefonköltséget tartalmazó csomagot a Matávtól az internetszolgáltatás költségét hozzáteszik, s a kettőt együtt számlázzák ki az előfizetőknek.

Ilyenformán az ingyenes internetet nyújtó szolgáltatókat nem érinti a kedvezményes csomag, hiszen akkor a nagykereskedelmi áron megvásárolt telefonköltséghez egyetlen fillért sem tehetnének hozzá a számlán -- hiszen így ingyenes az ingyennet --, ugyanakkor a számlázás minden nyűgét és költségét saját maguknak kellene felvállalni. Ilyen csomagot tehát várhatóan egyetlen jelenleg ingyenes kapcsolódást kínáló ISP sem fog értékesíteni.

Marad tehát a már megismert módszer: 15 vagy 40 órás kedvezményes csomag vásárlása a távközlési szolgáltatónál, s az ingyenes internetszolgáltató hálózatára való kapcsolódás, vagy az éjfél utáni 50 filléres percdíjú időszakban netezés.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!