:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 18. 20:19

Ma kezdődik az Intel Developer Forum

Craig Barrett
Craig Barrett
Ma kezdődik és négy napon át tart az Intel Developer Forum, a világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalatának fejlesztői konferenciája, amely egyben az egész informatikai ipar seregszemléje is. Az Intel újdonságain, friss fejlesztésein kívül a megjelent látogatók, elemzők és a sajtó képviselői az egész iparágat átfogó trendekről is informálódhatnak, hiszen a Santa Clara központú cégen kívül több száz más vállalat is képviselteti magát.

Az elkövetkező napok során az Intel vezetői ismertetik a vállalat közeljövőre vonatkozó terveit, bemutatják a várható újdonságokat, fejlesztés alatt levő termékeket és technológiákat. A 2003. tavaszi IDF legnagyobb sztárja mindenképp a következő generációs, 90 nanométeres technológiával készülő Prescott magos Pentium 4 processzor lehet, de látható lesz a harmadik generációs Itanium, a március közepén debütáló, korábban Banias néven ismert Pentium M, az Intel mobiltelefonok számára kifejlesztett Manitoba chipje, valamint számos egyéb újdonság, amelyek az elkövetkező fél-egy évben bizonyosan piacra is kerülnek.

Mivel az IDF esetében egy átfogó, iparági seregszemléről van szó, az Intel munkatársai mellett előadásokat tartanak többek között a HP, a Rambus, az Analog Devices, az Infineon, az RLX Technologies, és a Microsoft képviselői is. A négy nap során összesen 170 különféle előadás hangzik majd el szoftverekkel, szerverekkel, kliensekkel és kommunikációs berendezésekkel, technológiákkal kapcsolatban.

Már megszokhattuk, hogy az IDF-et egy méreteiben apró, ám a résztvevők számát tekintve komolynak nevezhető kiállítás is kíséri: idén is több mint 100 vállalat állítja ki termékeit. Természetesen képviselteti magát a két legnagyobb grafikus gyártó, a tajvani chipgyártók és alaplapgyártók színe-java, több memóriagyártó, kommunikációs cég, illetve számos különféle szabványosítási testület, valamint érdekcsoport.

Az elkövetkező napok során a HWSW hasábjain napról napra friss beszámolókkal jelentkezünk, megpróbáljuk a lehető legrészletesebben tolmácsolni az elhangzott beszámolókat és bemutatni a legfontosabb újdonságokat. Az első napon az Intel vezérigazgatója, Craig Barrett ismerteti a vállalat közeljövőre vonatkozó terveit, ezen felül olvasóink érdeklődésére bizton számot tartó esemény lesz még az Intel frissített útiterve a memóriatechnológiákkal kapcsolatban. Itt megtudhatjuk, hogy a vállalat hamarosan megjelenő chipkészletei pontosan milyen típusú memóriákat támogatnak, mikor kerül bevezetésre a DDR400 és a DDR-II SDRAM, illetve hogy mi lesz a sorsa a hányattatott előéletű Rambus DRAM-nak.

Kérem, és egyben szívből ajánlom olvasóinknak, hogy tartsanak velünk az elkövetkező napok során, biztosan sok érdekességgel tudunk majd szolgálni innen San Joséból, a Szilícium-völgy fővárosából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról