Szerző: Ady Krisztián

2003. február 17. 13:04

Három új CD-írót mutatott be a TEAC Europe

[CDR-Info] Két új külső, valamint egy szintén USB 2.0 felületen kommunikáló, de belső CD-írót mutatott be a TEAC Europe. Az új termékek hamarosan piacra kerülnek, egyelőre ismeretlen árakon.

[CDR-Info] Két új külső, valamint egy szintén USB 2.0 felületen kommunikáló, de belső CD-írót mutatott be a TEAC Europe. Az új termékek hamarosan piacra kerülnek, egyelőre ismeretlen árakon.

A hordozható CD-W552 PUK USB meghajtó alumínium házat kapott, 52x-es írási, 24x-es újraírási és 52x-es olvasási sebességeket támogat. A meghajtó a Mount Rainier szabványt is ismeri, mely az újraírható CD-RW lemezeket merevlemezhez hasonlóan húzd-és-ejtsd módszerrel írhatóvá, törölhetővé teszi. Az USB 2.0 felülettel ellátott meghajtó 2 MB buffert tartalmaz, a biztonságos és hibátlan írásért pedig bufferkiürülés esetén életbe lépő, Burn-Proofhoz hasonló technológia felel. A 149 x 41,5 x 197,5 mm-es meghajtó 997 gramm súlyú.


Fotó: Digit-Life

A szintén külső kivitelű CD-W224 PUK (CD-W224E) modell 24x-es írási, 10x-es újraírási és 24x-es olvasási sebességeket támogat maximálisan. A számítógéppel USB 2.0 felületen keresztül kommunikál, az átmeneti tároló itt is 2 MB-os. A CD-DA (CD-Audio), CD-I, Video-CD, CD-ROM-XA Mode 2, CD-ROM Mode 1, CD-Plus, Multisession Photo-CD, Enhanced CD formátumokat és Disk-at-Once, Track-at-Once, Session-at-Once, üzemmódokat támogató meghajtó csupán 210 gramm.

A harmadik modell, a DW-224 PUK (DW-224E) meghajtó egy belső, vékony kivitelű DVD/CD-RW kombó meghajtó, mely 8x-os DVD-olvasást, 24x-es CD-írást és 10x-es újraírást támogat. Az USB 2.0 felülettel ellátott készülék 2 MB átmeneti tárolóval rendelkezik. A meghajtó DVD-ROM, DVD-Video, CD-ROM, Photo CD, CD-I, Video CD, Enhanced CD, CD Plus, CD-Text formátumokat támogat. A 128 x 12,7 x 129,4 mm-es kombó meghajtó csupán 235 gramm súlyú, maximális áramfelvétele 900 mA.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról