Szerző: Barna József

2003. február 17. 10:20

Videobemenet a Xabre 600 chipes kártyákon

A tajvani SiS ma sajtóközleményben jelentette be, hogy Xabre 600 grafikus processzorra épülő videokártyái a jövőben VIVO (video in és video out) funkcióval ellátott változatban is hozzáférhetőek lesznek. Az S-Video és kompozit bemenet kezeléséről a Conexant Bt835 lapkája gondoskodik.

[HWSW] A tajvani SiS ma sajtóközleményben jelentette be, hogy Xabre 600 grafikus processzorra épülő videokártyái a jövőben VIVO (video in és video out) funkcióval ellátott változatban is hozzáférhetőek lesznek. Az S-Video és kompozit bemenet kezeléséről a Conexant Bt835 lapkája gondoskodik.

A 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott Xabre 600 a fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően elődeinél magasabb órajelen üzemel. A SiS ajánlása szerint a GPU sebessége 300 MHz, akárcsak az azt kiszolgáló memóriachipeké. Egyéb tekintetben azonban a Xabre 600 grafikus processzor nem különbözik elődjeitől.

A Xabre GPU-k 4 pixel futószalaggal és futószalagonként 2 textúrázó egységgel rendelkeznek. Így a Xabre 600 elméleti maximális fill rate-je 1200 Mpixel/sec, illetve 2400 Mtexel/sec. A lapka 128 bites memóriabusszal rendelkezik és maximum 128 Mbyte memóriát támogat.

A Xabre GPU-család 30 millió tranzisztorból épül fel, a pixel shader 1.3-as verzióját támogatja, a PowerVR Kyróhoz hasonló Tile Based Rendering architektúrát kapott, és támogatja a Fast Z-Clear funkciót. Sokáig a Xabre volt az egyetlen 8x8 chip, ami annyit jelent, hogy egyaránt támogatja az AGP8X felületet és a DirectX 8.1 API-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról