Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megjelent és letölthető a 3DMark03

Barna József, 2003. február 11. 20:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A videokártyák megmérettetésére éhes számítógépes közönség legnagyobb örömére a Futuremark ma kiadta régóta várt tesztprogramját, a 3DMark03-at.

[HWSW] A videokártyák megmérettetésére éhes számítógépes közönség legnagyobb örömére a Futuremark ma kiadta régóta várt tesztprogramját, a 3DMark03-at.

A program jó néhány újdonságot tartalmaz az elődjéhez képest. Ezek közé tartozik a processzorteszt, a képminőség vizsgálata és a hangrendszer tesztje. Az újdonságok ellenére továbbra is csupán a négy játékteszt alatt nyújtott teljesítmény számít bele a végleges eredménybe. Ezeken felül a következő tesztek futnak le: fill rate, Vertex Shader, Pixel Shader 2.0, valamint az ún. ragtroll, amely a processzor és a hardveres vertex shader teljesítményét méri.

A vállalat közleménye szerint csupán az első játékteszt fut DirectX 7-kompatibilis videokártyákon, míg a második és a harmadik a DirectX 8-gyorsítást igényel. A negyedik teszt, a Mother Nature pedig a DirectX 9 újdonságait vonultatja fel, így kizárólag az ezzel kompatibilis videokártyákon futtatható.

A program használatához legalább 32 Mbyte memóriával rendelkező DirectX 7-kompabitilis videokártya és egy 1 GHz-es processzor szükséges. A 176 Mbyte méretű fájl letölthető a szerverünkről.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.