Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 10. 10:14

Sun szerverekről Intel Xeon processzoros rendszerre áll át a Pixar Animation Studios renderfarmja

A Pixar Animation Studios bejelentette, hogy Sun szerverekből álló renderfarmját Intel Xeon processzoros rendszerekből álló fürtre cseréli.

A Pixar Animation Studios bejelentette, hogy Sun szerverekből álló renderfarmját Intel Xeon processzoros rendszerekből álló fürtre cseréli.

Az Oscar-díjas "Toy Story" készítői egy 1024 darab 2,8 GHz-es Xeon processzorból álló fürtöt telepítenek, azon fut majd a Pixar saját fejlesztésű RenderMan szoftvere. A "The Incredibles" című film jelenetei már az új renderfarmon készülnek -- jelentette be a Pixar.

A Pixar korábbi renderfarmja összesen 250, Solaris operációs rendszert futtató középkategóriás Sun Enterprise 4500 szerverből állt. A gépekben egyenként 14 UltraSPARC II processzor, 14 GByte memória és 196 GByte merevlemez található, így a számítások elvégzésében összesen 3500 processzor vett részt, melyek közel 4 Terabyte memóriát használtak.


Ilyen volt a Pixar renderfarm

A Pixar renderfarmján már hét éve működtek Sun szerverek, ezeken készült az Oscar-győztes Toy Story, az Egy bogár élete és a Toy Story 2. 1995-ben a vállalat a Sun Enterprise 4000 számítógépeket választotta, később tért át a Sun Enterprise 4500 és Sun Fire 3800 gépek használatára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról