:

Szerző: Ady Krisztián

2003. február 6. 13:17

Felsőkategóriás notebookokat dob hamarosan piacra a Toshiba

A Digit-Life értesülései szerint a Toshiba hamarosan piacra dobja felső kategóriás all-in-one felszereltségű DynaBook G7 notebookjait. Az egyes modellek az alkalmazott processzorokban és az LCD-kijelző méretében fognak különbözni egymástól. Mindhárom modellben helyet kap DVD-R/RW DVD-író ís, mely a DVD-RAM újraírható formátumot is támogatja. A többfunkciós bővítőhelyeknek köszönhetően a készülék további merevlemezzel, akkumulátorral, optikai meghajtóval, TV-tunerrel gazdagodhat.

A Digit-Life értesülései szerint a Toshiba hamarosan piacra dobja felső kategóriás "all-in-one" felszereltségű DynaBook G7 notebookjait. Az egyes modellek az alkalmazott processzorokban és az LCD-kijelző méretében fognak különbözni egymástól. Mindhárom modellben helyet kap DVD-R/RW DVD-író ís, mely a DVD-RAM újraírható formátumot is támogatja. A többfunkciós bővítőhelyeknek köszönhetően a készülék további merevlemezzel, akkumulátorral, optikai meghajtóval, TV-tunerrel gazdagodhat.

A DynaBook G7/U24PDDW modell körülbelül 3300 dollárba fog kerülni. A notebook az Intel 845MP chipkészletére épül, 15"-os 1600 x 1200 pixeles UXGA felbontású LCD-kijelzővel, 2,40 GHz-es Mobile Pentium 4-M processzorral, 512 MB PC2100 memóriával (1 GB-ig bővíthető), 32 MB-os GeForce4 460 Go grafikus processzorral és 60 GB-os merevlemezzel kerül a kereskedőkhöz. A notebookot előre installált Windows XP Professional és Office XP Personal szoftverekkel értékesíti a Toshiba.

A notebookokat emellett Harman/Kardon hangrendszerrel szerelték fel, melyhez beépített "mélysugárzó" is tartozik. A további bővíthetőségről PC Card Type II és Secure Digital portok, IEEE 802.11b és Bluetooth 1.1 vezeték nélküli kapcsolódási felületek, USB 2.0 és FireWire csatolók gondoskodnak. A készülék súlya hasonló árához: 3,6 kg.

A G7/X19PDEW modell valamivel olcsóbban, körülbelül 2900 dollárért lesz megvásárolható. A DynaBook G7/X19PDE (2500 dollár) notebookhoz hasonlóan 1,9 GHz-es Mobile Pentium 4-M processzort, 256 MB memóriát, 15"-os 1400 x 1050 pixeles LCD-kijelzőt és Windows XP Home Edition operációs rendszert tartalmaz. Az olcsóbb készülékben nincs TV-tuner és 802.11b szabványnak megfelelő hálózati csatoló.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.