Szerző: Ady Krisztián

2003. február 4. 14:23

A Samsung Electronics hazánkban is elindította nyomtató üzletágát

A Samsung Electronics Magyar Rt. a mai napon jelentette be, hogy hazánkban is elindítja a világ számos országában rendkívül sikeresen működő nyomtató üzletágát. A magyarországi piacra elsőként az otthoni és kis irodai felhasználásra tervezett ML-1210-es, valamint a kisebb irodák részére könnyen kezelhető, hálózati nyomtatást is biztosító ML-1450-es lézernyomtatókat vezeti be a Samsung Electronics Magyar Rt.

[HWSW] A Samsung Electronics Magyar Rt. a mai napon jelentette be, hogy hazánkban is elindítja a világ számos országában rendkívül sikeresen működő nyomtató üzletágát. A magyarországi piacra elsőként az otthoni és kis irodai felhasználásra tervezett ML-1210-es, valamint a kisebb irodák részére könnyen kezelhető, hálózati nyomtatást is biztosító ML-1450-es lézernyomtatókat vezeti be a Samsung Electronics Magyar Rt.

A Samsung hazai nyomtatópiaci sikereit vetítik előre termékeik világpiaci szereplései, hiszen Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban is 15-20 százalékos piaci részesedéssel büszkélkedhetnek a Samsung lézernyomtatói.

A rendkívül kedvező üzemeltetési költség, a halk működés, a gyorsaság és a nagyfokú kompatibilitás együttesének köszönhetően 2002-ben Angliában, Németországban, Kanadában és még számos más országban a Samsung új nyomtatógenerációjának tagjai nyerték el az "Év nyomtatója" díjat.

A nyomtatókban a megfelelő működést az elektronika mellett a mechanikai felépítés, illetve a két egység összehangolt munkája biztosítja. A Samsung egyike azon kevés gyártóknak, melyek a lézernyomtatók vezérlő elektronikáját és szerkezeti egységét is maguk állítják elő. A Samsung legmodernebb technológiákkal felszerelt nyomtatóit további költségkímélő eljárásokkal is gazdagítja.

A Samsung ML-1210 lézernyomtató 8 MB (nem bővíthető) memóriával, 66 MHz-es központi egységgel rendelkezik. Nyomtatási sebessége 12 lap/perc. A 600x600 DPI felbontás kiváló nyomtatási kép elérését biztosítja. A Windows-, Macintosh-, Linux-kompatibilis nyomtató a Linux-támogatást GhostScript felületen nyújtja. A készülék rendkívül halkan üzemel, csupán 46 dB zajt termel nyomtatás közben.


Samsung ML-1450 opcionális hálózati csatlakozással

A nagy teljesítményű ML-1450 lézernyomtató 4 MB-nyi beépített memóriája 68 MB-ig bővíthető EDO memóriamodulokkal, opcionálisan pedig Ethernet hálózati adapter is vásárolható hozzá. A kompatibilitást PCL6 és PostScript 3.0 emuláció növeli, így a nyomtató egyszerűen üzembe helyezhető HP nyomtatókra felkészített környezetben, DOS-os alkalmazások esetén is. Az 1200 DPI felbontásra képes lézernyomtató 14 oldal elkészítésére alkalmas percenként, csupán 48 dB zajtényező mellett.

A készülékek egyedi képessége az utolsó nyomtatott oldal egyetlen gombbal történő újranyomtatásának lehetősége, valamint a nyomtatási folyamat szintén egyetlen gombbal történő törlése. A Samsung az új nyomtatókat 2 év garanciával értékesíti, a tonerkazettákra pedig egy év garanciát vállal.

A Samsung hazai értékesítési adatai is rendkívül dinamikus fejlődést mutatnak: 1999-ben 7,6, 2000-ben 10,5, 2001-ben 15,5, míg 2002-ben már 20,7 milliárd forintos forgalmat ért el a vállalat. A 2003-as évre előirányzott értékesítési terv pedig 25,2 milliárd forint. A forgalomból 49 százalékot tesz ki a szórakoztató elektronika, míg a háztartási gépek 17, az IT-termékek 18, a telekom üzletág pedig 16 százalékkal részesedik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról