Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 29. 12:12

PHP konferencia Budapesten

A PHP levelezési lista szakmai közössége és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola megrendezi az első hazai PHP konferenciát. A március végén megrendezésre kerülő találkozót a PHP programozási nyelv magyarországi elterjesztésére alakuló PHP szakosztály szervezi.

[HWSW] A PHP levelezési lista szakmai közössége és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola megrendezi az első hazai PHP konferenciát. A március végén megrendezésre kerülő találkozót a PHP programozási nyelv magyarországi elterjesztésére alakuló PHP szakosztály szervezi.

A főleg szerveroldali szkriptek írására készült PHP az utóbbi évek legnépszerűbb és legelterjedtebb programozási nyelvévé nőtte ki magát. Előnyei leginkább a dinamikus weboldalak előállítása kapcsán mutatkoznak (lapunk, a HWSW oldalai is PHP program segítségével olvashatók). A nyelv sokrétű felhasználási lehetőségeiről a magyarul is olvasható PHP kézikönyv is tájékoztat.

A konferencia programjában szereplő előadások érintik a PHP kialakulásának története mellett a lehetséges felhasználási területeket, a nyelv jövőjét, speciálisan a portálépítési eljárásgyűjteményeket, biztonsági kérdéseket s a PHP-t támogató eszközöket, valamint a PHP nyelv oktatásával kapcsolatos kérdéseket egyaránt. Az előadók közt van -- többek közt -- Hojtsy Gábor, a PHP levelezőlista elindítója és a PHP dokumentáció magyarra fordításának kezdeményezője is.

A konferencia március 29-én, szombaton lesz Budapesten, a XIV. kerület Cházár András utca 10-ben. A részvétel ingyenes, regisztráció és részletes program a www.phpconf.hu címen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról