Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 29. 12:12

PHP konferencia Budapesten

A PHP levelezési lista szakmai közössége és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola megrendezi az első hazai PHP konferenciát. A március végén megrendezésre kerülő találkozót a PHP programozási nyelv magyarországi elterjesztésére alakuló PHP szakosztály szervezi.

[HWSW] A PHP levelezési lista szakmai közössége és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola megrendezi az első hazai PHP konferenciát. A március végén megrendezésre kerülő találkozót a PHP programozási nyelv magyarországi elterjesztésére alakuló PHP szakosztály szervezi.

A főleg szerveroldali szkriptek írására készült PHP az utóbbi évek legnépszerűbb és legelterjedtebb programozási nyelvévé nőtte ki magát. Előnyei leginkább a dinamikus weboldalak előállítása kapcsán mutatkoznak (lapunk, a HWSW oldalai is PHP program segítségével olvashatók). A nyelv sokrétű felhasználási lehetőségeiről a magyarul is olvasható PHP kézikönyv is tájékoztat.

A konferencia programjában szereplő előadások érintik a PHP kialakulásának története mellett a lehetséges felhasználási területeket, a nyelv jövőjét, speciálisan a portálépítési eljárásgyűjteményeket, biztonsági kérdéseket s a PHP-t támogató eszközöket, valamint a PHP nyelv oktatásával kapcsolatos kérdéseket egyaránt. Az előadók közt van -- többek közt -- Hojtsy Gábor, a PHP levelezőlista elindítója és a PHP dokumentáció magyarra fordításának kezdeményezője is.

A konferencia március 29-én, szombaton lesz Budapesten, a XIV. kerület Cházár András utca 10-ben. A részvétel ingyenes, regisztráció és részletes program a www.phpconf.hu címen.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 21:51

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!