Szerző: Ady Krisztián

2003. január 28. 18:56

Az internetről már letölthető a Gyűrűk Ura - A Két Torony kiváló minőségű DVD-kalózmásolata

[CDR-Info] Illetéktelen kezekbe kerültek és az internetről is letölthetők a Motion Picture Association of America (MPAA) számára biztosított, az Oscar-díjak elbírálásához készített tökéletes DVD-másolatok a nemrég moziba került Gyűrűk Ura - A Két Torony mozifilmről. A másolatokat elsőként Angliában fedezték fel.

[CDR-Info] Illetéktelen kezekbe kerültek és az internetről is letölthetők a Motion Picture Association of America (MPAA) számára biztosított, az Oscar-díjak elbírálásához készített tökéletes DVD-másolatok a nemrég moziba került "Gyűrűk Ura - A Két Torony" mozifilmről. A másolatokat elsőként Angliában fedezték fel.

A teljes, digitális hatcsatornás surround hangzással rendelkező mozifilm DVD-s élvezetét csupán a 15-percenként előbukkanó "for your consideration" felirat zavarhatja meg. A "Two Towers" jelenleg is fut az angol mozikban, hazánkhoz hasonlóan. A jelentések szerint több mozifilm kering DVD-változatban a világhálón, többek között a "Gangs of New York" is.

A Warner által forgalmazott "Harry Potter és a Titkok Kamrája" hasonló módon tölthető le. "Nagyon kiábrándító, hogy az iparághoz rendkívül közelálló személyek kiadják az Akadémia számára készült screenereket [bemutatólemezeket]" -- mondta David Lowe, a FACT (Federation Against Copyright Theft) szövetség főigazgatója.

David Lowe hozzátette, hogy a FACT körülbelül 40 000 hamis lemezt gyűjtött be napjainkig a szigetországban, csak ebben a hónapban. Ebből a 40 000 darabból több mint 10 000 darab a "Két Torony" másolatait hordozta. A jogvédő szövetség 2002-es akciói keretében 700 000 optikai adathordozót foglalt le.

A hasonló esetek megakadályozása érdekében a jövőben megoldás lehetne, hogy minden egyes kiküldött példányt egyedi azonosítóval látnak el, melyek az Akadémia tagjait azonosítják. Így kiszűrhető, hogy kinek a példányáról készült az interneten fellelhető másolat. Ez azonban nem lenne olcsó mulatság a kiadók számára, ez a megoldás ugyanis körülbelül 81 dollár lemezenkénti kiadást jelentene.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 22:10

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!