:

Szerző: Ady Krisztián

2003. január 28. 18:56

Az internetről már letölthető a Gyűrűk Ura - A Két Torony kiváló minőségű DVD-kalózmásolata

[CDR-Info] Illetéktelen kezekbe kerültek és az internetről is letölthetők a Motion Picture Association of America (MPAA) számára biztosított, az Oscar-díjak elbírálásához készített tökéletes DVD-másolatok a nemrég moziba került Gyűrűk Ura - A Két Torony mozifilmről. A másolatokat elsőként Angliában fedezték fel.

[CDR-Info] Illetéktelen kezekbe kerültek és az internetről is letölthetők a Motion Picture Association of America (MPAA) számára biztosított, az Oscar-díjak elbírálásához készített tökéletes DVD-másolatok a nemrég moziba került "Gyűrűk Ura - A Két Torony" mozifilmről. A másolatokat elsőként Angliában fedezték fel.

A teljes, digitális hatcsatornás surround hangzással rendelkező mozifilm DVD-s élvezetét csupán a 15-percenként előbukkanó "for your consideration" felirat zavarhatja meg. A "Two Towers" jelenleg is fut az angol mozikban, hazánkhoz hasonlóan. A jelentések szerint több mozifilm kering DVD-változatban a világhálón, többek között a "Gangs of New York" is.

A Warner által forgalmazott "Harry Potter és a Titkok Kamrája" hasonló módon tölthető le. "Nagyon kiábrándító, hogy az iparághoz rendkívül közelálló személyek kiadják az Akadémia számára készült screenereket [bemutatólemezeket]" -- mondta David Lowe, a FACT (Federation Against Copyright Theft) szövetség főigazgatója.

David Lowe hozzátette, hogy a FACT körülbelül 40 000 hamis lemezt gyűjtött be napjainkig a szigetországban, csak ebben a hónapban. Ebből a 40 000 darabból több mint 10 000 darab a "Két Torony" másolatait hordozta. A jogvédő szövetség 2002-es akciói keretében 700 000 optikai adathordozót foglalt le.

A hasonló esetek megakadályozása érdekében a jövőben megoldás lehetne, hogy minden egyes kiküldött példányt egyedi azonosítóval látnak el, melyek az Akadémia tagjait azonosítják. Így kiszűrhető, hogy kinek a példányáról készült az interneten fellelhető másolat. Ez azonban nem lenne olcsó mulatság a kiadók számára, ez a megoldás ugyanis körülbelül 81 dollár lemezenkénti kiadást jelentene.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.