Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 28. 13:28

A Media Center PC linuxos ellenfele, a Lindows Media Computer

A Lindows.com bejelentette, hogy megvásárolható a Lindows Media Computer, amely egy LindowsOX operációs rendszert futtató, audio- és videolejátszásra kihegyzett konfiguráció.

A Lindows.com bejelentette, hogy megvásárolható a Lindows Media Computer, amely egy LindowsOX operációs rendszert futtató, audio- és videolejátszásra kihegyzett konfiguráció.

A számítógép érdekessége, hogy a DVD, CD, MP3 éd VCD lemezek lejátszása már a BIOS-ból megörténhet, azaz nem szükséges az operációs rendszert betölteni ahhoz, hogy a felhasználó zenét hallgasson vagy filmet nézzen. A multimédiás menüben az egér, vagy a multimédiás billentyűzet segítségével lehet navigálni.

A DVD-filmek esetében természetesen lehetőség van a fejezetek közötti ugrásra, a hangcsatornák és feliratok közötti választásra és a teljes képernyős lejátszásra, amikor a kezelőszerverk eltűnnek. CD-lejátszáskor a Lindows Media Computer képernyőjén egy spektrum-analizátor jelenik meg.

Természetesen a számítógép nem csak multimédiás lemezek (DVD, CD, MP3, VCD) lejátszására alkalmas, hanem egy asztali számítógép teljes funkcionalitásával rendelkezik. A gépre LindowsOS 3.0 operációs rendszer van telepítve. A konfiguráció az operációs rendszerhez mellékelt szoftverek révén számos feladatra azonnal alkalmazható.

A gépre az operációs rendszer mellett előre fel vannak telepítve többek között az Easy Paint, Write Pro, Netscape 7, Acrobat Reader, XMMS alkalmazások, valamint számos játék is. A vételárban ezen felül benne foglaltatik 1 éves hozzáférés a Lindows.com "Click-n-Run Warehouse" szolgáltatásához, ahonnan további szoftverek tölthetők le.

Az elegáns, vékony, fekete számítógépházat úgy alakították ki, hogy fektetve és állítva egyaránt lehessen használni. A cég közleménye szerint a ház akkora, mint egy vaskos telefonkönyv. A VIA C3 processzorra épülő, DVD-ROM meghajtóval, beépített Ethernet-csatlakozóval, AC'97 hangvezérlővel és 4 USB csatlakozóval felszerelt Lindows Media Computer induló ára 350 dollár.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 20:55

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!