Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Media Center PC linuxos ellenfele, a Lindows Media Computer

Bodnár Ádám, 2003. január 28. 13:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Lindows.com bejelentette, hogy megvásárolható a Lindows Media Computer, amely egy LindowsOX operációs rendszert futtató, audio- és videolejátszásra kihegyzett konfiguráció.

A Lindows.com bejelentette, hogy megvásárolható a Lindows Media Computer, amely egy LindowsOX operációs rendszert futtató, audio- és videolejátszásra kihegyzett konfiguráció.

A számítógép érdekessége, hogy a DVD, CD, MP3 éd VCD lemezek lejátszása már a BIOS-ból megörténhet, azaz nem szükséges az operációs rendszert betölteni ahhoz, hogy a felhasználó zenét hallgasson vagy filmet nézzen. A multimédiás menüben az egér, vagy a multimédiás billentyűzet segítségével lehet navigálni.

A DVD-filmek esetében természetesen lehetőség van a fejezetek közötti ugrásra, a hangcsatornák és feliratok közötti választásra és a teljes képernyős lejátszásra, amikor a kezelőszerverk eltűnnek. CD-lejátszáskor a Lindows Media Computer képernyőjén egy spektrum-analizátor jelenik meg.

Természetesen a számítógép nem csak multimédiás lemezek (DVD, CD, MP3, VCD) lejátszására alkalmas, hanem egy asztali számítógép teljes funkcionalitásával rendelkezik. A gépre LindowsOS 3.0 operációs rendszer van telepítve. A konfiguráció az operációs rendszerhez mellékelt szoftverek révén számos feladatra azonnal alkalmazható.

A gépre az operációs rendszer mellett előre fel vannak telepítve többek között az Easy Paint, Write Pro, Netscape 7, Acrobat Reader, XMMS alkalmazások, valamint számos játék is. A vételárban ezen felül benne foglaltatik 1 éves hozzáférés a Lindows.com "Click-n-Run Warehouse" szolgáltatásához, ahonnan további szoftverek tölthetők le.

Az elegáns, vékony, fekete számítógépházat úgy alakították ki, hogy fektetve és állítva egyaránt lehessen használni. A cég közleménye szerint a ház akkora, mint egy vaskos telefonkönyv. A VIA C3 processzorra épülő, DVD-ROM meghajtóval, beépített Ethernet-csatlakozóval, AC'97 hangvezérlővel és 4 USB csatlakozóval felszerelt Lindows Media Computer induló ára 350 dollár.