Szerző: roberto

2003. január 27. 11:30

Két hét múlva újabb OpenOffice-honosító hétvége lesz Pesten

[Office.fsf.hu, HWSW] A pestszentlőrinci Rózsa

[Office.fsf.hu, HWSW] A pestszentlőrinci Rózsa Művelődési házban (Budapest, Városház u. 1-3.) február hetedikétől kilencedikéig ismét OpenOffice-honosító hétvége lesz.

Az esemény és helyszín lassan már hagyományosnak számít, hiszen az elmúlt évben több alkalommal is összegyűltek a szabad szoftverek hívei egy kis közös munkára, és már az első hétvége után, 2002 februárjában komoly eredmény született: elkészült a nyílt forráskódú OpenOffice irodai programcsomag magyar verziója; áprilisban pedig, egy újabb hétvége után, a Mozilla böngészőprogram-csomag is magyarul beszélt. Októberben volt még egy kisebb megmozdulás, amelyen az OpenOffice szövegszerkesztőjének a helpjéből próbáltak az önkéntesek súgót faragni, ám ekkor a kisebb részvétel, és a terjedelmes help miatt képtelenség volt olyan átütő sikert elérni, mint az első két honosító hétvégén.

Két hét múlva folytatódik a munka, a szervezők elsősorban a fordításban segédkező önkéntesek jelentkezését várják. A feladat a tavalyinál jóval nagyobb, hiszen a súgó a menükkel és a dialógusablakokkal ellentétben összefüggő szöveg, ráadásul rendkívül hosszú... A helyszín (Rózsa Művelődési Ház) a jelentkezők számának a függvényében esetleg még változhat, nagy létszám esetén szóba jöhet helyszínként a BME vagy egy iskola is. A leendő fordítók számára ajánlott olvasmány Koblinger Egmont és Tímár András Fordítási útmutatója. További részletek a szabad szoftverek magyarországi népszerűsítésével foglalkozó FSF.hu Alapítvány honlapján találhatóak.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 20:41

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!