Szerző: Vörös Péter

2003. január 25. 16:00

A Flextronics a várakozásoknál jobb eredményekről számolt be

Flextronics [EBN] A Flextronics International csütörtökön a tőzsdezárás után közzétette harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A december 31-én zárult időszakot a cég 6,5 millió dolláros (részvényenként 1 centes) nettó veszteséggel és 3,85 milliárd dolláros forgalommal zárta. Az eredmények meghaladják az elemzők várakozásait.

A világ második legnagyobb, elektromos berendezéseket előállító szerződéses gyártója, a szingapúri Flextronics International az elmúlt év hasonló időszakában 82 millió dolláros (részvényenként 16 centes) nyereséget és 3,45 milliárd dolláros forgalmat ért el, az eladások tehát 12 százalékkal növekedtek, ennek ellenére veszteséges volt a cég.

Az egyszeri tételeket nem számítva a Flextronics nyeresége 66,2 millió dollár (részvényenként 13 cent) volt, szemben az egy évvel korábbi 85 millió dolláros (részvényenként 17 centes) pro forma nyereséggel.

Amikor a Flextronics októberben közzétette második pénzügyi negyedéves eredményeit, a vállalat részvényenként 9-12 centes pro forma nyereségre és 3,4-3,6 milliárd dolláros forgalomra számított. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 11 centes pro forma nyereséget és 3,5 milliárd dolláros forgalomat vártak.

A jelenlegi negyedévet illetően a Flextronics fenntartja korábbi előrejelzését, miszerint a forgalom 3-3,3 milliárd dollár, a pro forma részvényenkénti nyereség pedig 5-8 cent között lesz.

"A karácsony nem volt kiváló, ugyanakkor katasztrófa sem volt. Mindenesetre jobb volt, mint vártuk" -- mondta Michael Marks, a Flextronics elnök-vezérigazgatója.

Marks egyúttal bejelentette, hogy lemond az igazgatótanács elnöki posztjáról a testület új vállalatirányítási irányelveinek megfelelően. Utódja e poszton Richard Sharp lesz, aki 1993 óta tagja az igazgatótanácsnak, és aki korábban a Circuit City Stores elnök-vezérigazgatója is volt.

A cég részvényárfolyama csütörtökön 70 centtel (9,32 százalékkal) 8,21 dollárra emelkedett. Tegnap a részvényárfolyam további 1 centtel (0,12 százalékkal) 8,18 dollárra nőtt. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 5,47-24,59 dollár között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról