Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. január 24. 14:05

Nem büntet a versenyhivatal a telefonkészülék-kidobálós reklámért

Egy hónapra szünetelteti az eljárást a Gazdasági Versenyhivatal , melyet (GVH) a V.R.A.M. Rt. -- ismertebb nevén a Vodafone -- egyik reklámja miatt indított. A GVH versenytanácsa a cselekmény versenyre gyakorolt csekély hatására való hivatkozással függesztette fel az eljárást.

[HWSW] Egy hónapra szünetelteti az eljárást a Gazdasági Versenyhivatal, melyet (GVH) a V.R.A.M. Rt. -- ismertebb nevén a Vodafone -- egyik reklámja miatt indított. A GVH versenytanácsa a cselekmény versenyre gyakorolt csekély hatására való hivatkozással függesztette fel az eljárást.

A közlemény szerint a A V.R.A.M. Rt. a Rock n Roll Fix előfizetéses tarifacsomag népszerűsítése érdekében több televíziós csatornán olyan reklámot tett közzé, amely a GVH versenytanácsának megítélése szerint kettős üzenetű volt: egyrészt az, hogy a Rock n Roll Fix előfizetés esetén éjjel-nappal nettó 9 Ft-ért hívható a választott körzet összes vezetékes telefonszáma, illetve a reklám összhatását tekintve azt állítja, hogy a Rock n roll Fix díjcsomag ezen tulajdonsága révén a választott körzet vonatkozásában minden esetben előnyösebb a fogyasztók számára a vezetékes telefonoknál.

Ez utóbbi esetben a versenytanács szerint az állítás nem felel meg a valóságnak, az a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, ezért versenyjogsértő. A mai napon megtartott tárgyaláson a V.R.A.M. Rt. vállalta, hogy a kifogásolt reklámfilm akár részeiben, akár teljességében történő sugárzásától a jövőben tartózkodik, arra más reklámjaiban sem utal.

Az egy hónapos felfüggesztést követően a GVH utóvizsgálat keretében ellenőrzi, hogy az Rt. vállalásának eleget tett-e, s az eljárás folytatása vagy megszüntetése kérdésében ennek eredményétől függően hozza meg végleges döntését a versenytanács.

  • A Vodafone telefonkészülék-kidobálós reklámja

  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról