Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 24. 12:04

Lemondott a Broadcom vezérigazgatója

Henry T. Nicholas
Henry T. Nicholas
A szélessávú kommunikációs chipek egyik vezető szállítója, az amerikai Broadcom bejelentette, hogy távozik elnök-vezérigazgatója, Henry T. Nicholas. Amíg a vállalat nem találja meg utódát, Alan Ross működtetésért felelős igazgató veszi át pozícióját.

A Broadcom egyben bejelentette negyedéves és egész éves eredményeit is. A cég 2002 negyedik negyedévében 295,9 millió dollár bevételt ért el, amely 2,1 százalékos növekedés a harmadik negyedévhez képest és 30 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A GAAP szerinti nettó veszteség 1,75 milliárd dollár, azaz részvényenként 6,4 dollár volt, míg a harmadik negyedévben 183 millió dollár (részvényenként 68 cent), egy évvel korábban pedig 329,6 millió dollár (részvényenként 1,27 dollár).

A 2002-es évben a Broadcom 1,08 milliárd dollár forgalmat ért el, amely 12,6 százalékkal magasabb a megelőző éves szintnél. A GAAP szerinti nettó veszteség 2,2 milliárd dollár, azaz részvényenként 8,35 dollárt tett ki, egy évvel korábban pedig 2,74 milliárd dollárra, azaz részvényenként 10,79 dollárra rúgott.

Nicholas közölte, hogy az igazgatótanács munkájában továbbra is részt vesz, azonban 2003 májusában, az igazgatótanács újraválasztásakor már nem jelölteti magát. "Több mint egy évtizedet töltöttem el a Broadcomnál, láttam, hogy a cégből miként lesz milliárd dolláros nagyvállalat. Most azonban szükségem van egy kis pihenésre, hogy végre a családommal is foglalkozhassak" -- mondta Nicholas.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról