Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Lemondott a Broadcom vezérigazgatója

Bodnár Ádám, 2003. január 24. 12:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Henry T. Nicholas
Henry T. Nicholas
A szélessávú kommunikációs chipek egyik vezető szállítója, az amerikai Broadcom bejelentette, hogy távozik elnök-vezérigazgatója, Henry T. Nicholas. Amíg a vállalat nem találja meg utódát, Alan Ross működtetésért felelős igazgató veszi át pozícióját.

A Broadcom egyben bejelentette negyedéves és egész éves eredményeit is. A cég 2002 negyedik negyedévében 295,9 millió dollár bevételt ért el, amely 2,1 százalékos növekedés a harmadik negyedévhez képest és 30 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A GAAP szerinti nettó veszteség 1,75 milliárd dollár, azaz részvényenként 6,4 dollár volt, míg a harmadik negyedévben 183 millió dollár (részvényenként 68 cent), egy évvel korábban pedig 329,6 millió dollár (részvényenként 1,27 dollár).

A 2002-es évben a Broadcom 1,08 milliárd dollár forgalmat ért el, amely 12,6 százalékkal magasabb a megelőző éves szintnél. A GAAP szerinti nettó veszteség 2,2 milliárd dollár, azaz részvényenként 8,35 dollárt tett ki, egy évvel korábban pedig 2,74 milliárd dollárra, azaz részvényenként 10,79 dollárra rúgott.

Nicholas közölte, hogy az igazgatótanács munkájában továbbra is részt vesz, azonban 2003 májusában, az igazgatótanács újraválasztásakor már nem jelölteti magát. "Több mint egy évtizedet töltöttem el a Broadcomnál, láttam, hogy a cégből miként lesz milliárd dolláros nagyvállalat. Most azonban szükségem van egy kis pihenésre, hogy végre a családommal is foglalkozhassak" -- mondta Nicholas.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!