Szerző: Barna József

2003. január 23. 17:21

Csökkent a Computer Associates vesztesége

[WSJ] A Computer Associates tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A szoftvergyártó vállalat negyedéves árbevétele elmaradt a várakozásoktól, azonban a veszteség éves szinten jelentősen csökkent.

[WSJ] A Computer Associates tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A szoftvergyártó vállalat negyedéves árbevétele elmaradt a várakozásoktól, azonban a veszteség éves szinten jelentősen csökkent.

A Computer Associates a december 31-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben 778 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a megelőző év hasonló időszakának 747 millió dolláros forgalmával. A cég nettó vesztesége 44 millió dollárra, részvényenként 8 centre rúgott, míg a korábbi év hasonló időszakában 231 millió dollár, részvényenként 40 cent volt. Az egyszeri költségeket nem számítva a vállalat nyeresége részvényenként 5 centet tett volna ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 784 millió dolláros forgalom mellett 4 centes nyereséget prognosztizáltak.

A márciusban véget érő negyedik negyedévre a vállalat 785-800 millió dolláros árbevételt és az egyszeri költségek nélkül 5-6 centes részvényenkénti nyereséget vár. Ez egyben azt jelenti, hogy a cég várhatóan 16-17 centes részvényenkénti profitot ér el a pénzügyi év során. Az elemzők a negyedik negyedévre 813,9 millió dolláros forgalmat és 5 centes részvényenkénti nyereséget jeleztek előre, míg a pénzügyi év egészére 16 centes részvényenkénti profitot várnak.

Sanjay Kumar elnök-vezérigazgató az eredmények bejelentésekor elmondta, hogy noha felfedezhetőek voltak a makroökonómiai környezet javulásának jelei, az ügyfelek továbbra is megfontoltan bántak technológiai kiadásaikkal. Mint hozzátette: "Nem látunk jelentős javulást a vállalati kiadásokban az elkövetkező negyedévek során." Kumar egyben elmondta, hogy a vállalat számviteli gyakorlatát vizsgáló szövetségi eljárás újabb lépéseként az amerikai igazságügyi minisztérium és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) korábbi szerződéseket kért be a cégtől.

A vállalat tegnap hozta nyilvánosságra eredményeit. Hírünk írásának idején részvényeinek árfolyama 4,33 százalékkal a tegnapi záróérték felett, 13,98 dolláron állt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról