:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 23. 14:54

Görög befektető a magyar IT piacon

[NetAktív] A több Európai Uniós országban érdekelt, a görög vállalatirányítási rendszerek piacának vezető cége, a Q&R S.A. 1 millió euró nagyságrendű tőkeemeléssel kisebbségi részesedést szerzett a korábban 100%-os hazai tulajdonban levő rEVOLUTION Software Kft.-ben.

[NetAktív] A több Európai Uniós országban érdekelt, a görög vállalatirányítási rendszerek piacának vezető cége, a Q&R S.A. 1 millió euró nagyságrendű tőkeemeléssel kisebbségi részesedést szerzett a korábban 100%-os hazai tulajdonban levő rEVOLUTION Software Kft.-ben.

A külföldi befektető komoly fantáziát lát a magyar ERP-piacban, illetve nagy lehetőséget prognosztizál az uniós- és Phare-finanszírozású közép-kelet-európai szoftverfejlesztési projekteknek. A partnerek céljai között szerepel többek között a rEVOLUTION részvénytársasággá alakítása 2003-ban, majd 2-5 éven belül a cég tőzsdére vitele.

A több, jelenlegi uniós tagállam és belépésre váró ország -- többek között Lengyelország, Ciprus és Belgium -- piacán érdekelt, Görögország egyik vezető, tőzsdén is jegyzett informatikai cége, a Q&R (Quality and Reliability S.A.) komoly lehetőséget lát a magyar ERP-piacban. A Q&R mögött komoly tapasztalatokkal és tőkeerővel bíró anyavállalat áll: a cég Financial Times által nemrég kiadott vállalati besorolás alapján a "Szoftver és számítástechnikai szolgáltatások" terén Európa 10 legsikeresebb vállalata közé sorolt görög Pouliadis Csoport tagja.

A Q&R egy dinamikus, és a hazai piacot jól ismerő vállalatot keresett magyarországi partneréül, hogy hosszú távú együttműködéssel -- a hazai partnercég magyar piacon betöltött szerepének erősítése mellett -- közös szoftverek fejlesztését és közös projektek kivitelezését kezdjék meg. A Q&R a hazai ügyviteli szoftverpiac feltérképezését követően döntött a rEVOLUTION mellett. Az együttműködés célja mindkét cég piaci előnyeinek, ügyviteli ismeretének kamatoztatása a hazai és a külföldi piacokon egyaránt. A közös termékfejlesztés még az elmúlt év során megkezdődött, így hamarosan egy olyan új ERP-rendszer kerül piacra, amely a rEVOLUTION termékskálájának csúcsát jelenti majd.

A több mint kilencezres ügyfélkörrel rendelkező rEVOLUTION Software a nagyvállalati integrált vállalatirányítási rendszerektől a dobozos ügyviteli szoftverek piacáig minden olyan szegmensben jelentős tapasztalatokat szerzett a cég elmúlt 10 éves működése során, amelyekre alapozva az együttműködés mindkét fél számára biztos eredményt hozhat. A befektetésnek és a várható intenzív fejlődésnek köszönhetően a rEVOLUTION a jelenleg tapasztalható IT-piaci recesszió alatt is tovább erősödve jelentős versenyelőnyre tehet szert, és a kedvezőtlen trend fordultával erős pozícióból indulhat további fejlődésnek.

A rEVOLUTION szaktudásával és piacismeretével, illetve a Q&R ISO és NATO minősítésével, valamint igen komoly lobbytapasztalatával újabb piaci szegmensek válnak elérhetővé, így a két cég a várakozások szerint közbeszerzési tendereken, Phare- és Európai Uniós pályázatokon is jó esélyekkel indulhat. Ezt erősíti az a tény is, hogy a Q&R Oracle alapon futó rendszerét 11 görög minisztérium is használja, így a cég e téren is komoly tapasztalatokkal és referenciákkal tud hozzájárulni a hazai közös munkához.

A tőkebefektetés összegét a rEVOLUTION részben a szakmai munka megerősítésére, szakembergárdájának minőségi bővítésére, illetve az intenzívebb piaci jelenléthez szükséges egyéb beruházásokra fordítja. A tervek szerint 2003-ban a rEVOLUTION részvénytársasággá alakul, megalapozva ezzel a tőzsdei megjelenés lehetőségét.

Az együttműködés kialakításában a rEVOLUTION tőkepiaci tanácsadója az Invescom Corporate Finance Kft. volt. A vállalatirányítási rendszereket fejlesztő és forgalmazó Q&R a magyarországi megjelenéssel párhuzamosan tervezi piaci megjelenését Csehországban is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.