:

Szerző: Ady Krisztián

2003. január 17. 18:48

Még ebben a hónapban kapható lesz a Verbatim 52x-esen írható CD-lemeze

[Verbatim] Bár több gyártó fejezte ki aggodalmát az 52x-esen írható médiákkal, a CD-lemezek ilyen sebességű írásával kapcsolatban, a Verbatim úgy döntött, piacra dobja 52x-esen írható médiáját. A DataLifePlus termékvonalba tartozó, igazoltan 52x-esen írható CD-lemezek még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhetnek.

[Verbatim] Bár több gyártó fejezte ki aggodalmát az 52x-esen írható médiákkal, a CD-lemezek ilyen sebességű írásával kapcsolatban, a Verbatim úgy döntött, piacra dobja 52x-esen írható médiáját. A DataLifePlus termékvonalba tartozó, "igazoltan" 52x-esen írható CD-lemezek még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhetnek.

Az 52x-es meghajtók segítségével -- bár ez az adat csak az írási procedúra végén értelmezhető valós értékként -- kevesebb mint 2 perc alatt írható tele egy 700 MB-os, 80 perces CD-R média adattal, audióval. A lemez természetesen az alacsony, talán kicsit biztonságosabbnak kommunikált írási sebességeken is tökéletesen írható.

A Verbatim sajtóközleménye szerint az új, 52x-es CD-R lemezek ezen az írási sebességen is teljesen megbízhatók, a felírt adatok ugyanolyan biztonságosan visszaolvashatók, mintha egy lassabb íróval készítették volna a másolatot. Ezek a lemezek is a Verbatim speciális Super Azo technológiájával készülnek. A nagyobb forgási sebesség miatt a cég különleges figyelmet fordít a lemez tökéletes súlyeloszlására, a felület egyenletességére.

A megnövelt visszaverőképességet biztosító ezüst visszaverő réteget dupla védőbevonat óvja a karcolásoktól és a sérülésektől. Mint minden DataLifePlus CD-R média, az 52x-es CD-R lemezek is több, mint 100 éves adattárolási időt ígérnek. A Verbatim új lemezei még ebben a hónapban megvásárolhatók lesznek a szokásos kiszerelésekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.