Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Egy év szabadságvesztés szerzői jogok megsértése miatt

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. január 13. 10:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Precedens értékű ítélet született szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt. A BSA információja szerint Magyarországon először ítéltek vádlottat végrehajtható szabadságvesztésre halmazati büntetés nélkül, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.

hirdetés
[HWSW] Precedens értékű ítélet született szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt. A BSA információja szerint Magyarországon először ítéltek vádlottat végrehajtható szabadságvesztésre halmazati büntetés nélkül, szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.

A Budapest II. és III. Kerületi Bíróság Vámosi Zsoltot, a Philos Laboratories Szoftverfejlesztő Kft ügyvezetőjét üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértése miatt egyévi végrehajtható szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

A BSA hotline-ra érkezett bejelentés alapján napvilágra került ügy vádirata szerint V. Zsolt üzleti tevékenységével több millió forintos kárt okozott a szoftvergyártóknak, akik közül az Autodesk, Microsoft, Abode, Corel, Symantech szoftverfejlesztő cégek szenvedtek kárt az ügyben. V. Zsolt peren kívüli megállapodásban 4 millió forintos kártérítést fizetett a megkárosított szoftvercégeknek, amelyet az ítélethozás során enyhítő körülményként vettek figyelembe.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.