Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 15. 11:47

Az Intel óvatos az Elpidának nyújtandó tőkeinjekcióval kapcsolatban

Az Intel japán részlegének elnöke óvatosan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a világ legnagyobb félvezetőgyártója befektet-e az Elpida Memoryba, amely az egyetlen DRAM-gyártó vállalat a szigetorszgában.

Az Intel japán részlegének elnöke óvatosan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a világ legnagyobb félvezetőgyártója befektet-e az Elpida Memoryba, amely az egyetlen DRAM-gyártó vállalat a szigetorszgában.

John Antone ugyan nem adott határozott választ arra a kérdésre, hogy az Intel segíti-e tőkeinjekcióval az Elpidát, azonban elmondta, hogy a technológiai ipar lassulása nagyon óvatossá tette a kockázati tőkebefektetőket, köztük az Intel Capitalt is. "A tehnológiai világ a 90-es évek végén és 2000 elején virágzott, akármibe fektettünk, minden pénzt hozott. Azonban a kockázati befektetőket is érinti az ipar lassulása, függetlenül attól, hogy a régebbi befektetéseik hogy térültek meg" -- mondta Antone.

Mint ismeretes, az Elpida Memory nemrég megerősítette azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az Inteltől vár tőkeinjekciót annak érdekében, hogy továbbra is versenyképes maradhasson a piacon. A cég egyik szóvivője elmondta, hogy az NEC és a Hitachi által létrehozott DRAM-gyártó vegyesvállalat a pénzügyi év végére, azaz legkésőbb márciusra tető alá tudja hozni az Intellel kötendő megállapodást.

"Egyelőre korai lenne megmondani, mi történhet a jövőben az Epidával vagy más memóriagyártóval" -- tette hozzá Antone hangsúlyozva, hogy az Intel számára rendkívül fontos, hogy a memóriaipar egészséges legyen és fennmaradjon. "Olyan cégekbe fektetünk, amelyek jól illenek a vállalati stratégiánkhoz, ugyanakkor pénzügyileg is jövedelmezőek."

A Gartner Dataquest előzetes adatai szerint az Elpida 2002-ben az ötödik volt a DRAM-gyártók sorában, a japán cég piaci részesedése 6,4 százalék volt. A DRAM-gyátók legnagyobbika továbbra is a Samsung, a koreai vállalat a Micront, a Hynixet és az Infineont előzi meg.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról