:

Szerző: Barna József

2003. január 15. 10:44

A SiS nem épít újabb félvezetőgyárat

[DigiTimes] A SiS elnöke tegnap úgy nyilatkozott, hogy vállalata letett korábban tervbe vett újabb korszerű félvezetőgyárának építéséről, és hosszú távon azt is elképzelhetőnek tartja, hogy kizárólag szerződéses gyártókra bízza majd termékei előállítását, adta hírül tegnap a tajvani United Daily News .

[DigiTimes] A SiS elnöke tegnap úgy nyilatkozott, hogy vállalata letett korábban tervbe vett újabb korszerű félvezetőgyárának építéséről, és hosszú távon azt is elképzelhetőnek tartja, hogy kizárólag szerződéses gyártókra bízza majd termékei előállítását, adta hírül tegnap a tajvani United Daily News.

A SiS korábban közel 100 milliárd tajvani dollárt (2,9 milliárd USD) kívánt költeni egy új, 300 milliméteres szilíciumszeleteket feldolgozó üzem felépítésére, azonban a beruházást több alkalommal is elhalasztották. Ám amint Samuel Liu a tajvani lapnak tegnap elmondta, a SiS végül úgy döntött, nem építi meg a gyárat. És, amint hozzátette, az is elképzelhető, hogy a vállalat idővel bezárja már meglévő, 200 milliméteres szilíciumszeleteket használó gyárát is, és számos riválisához hasonlóan szerződéses partnerekre bízza a gyártást. A SiS jelenleg az egyetlen olyan tajvani chipsetgyártó vállalat, amelyik saját gyártóüzemmel rendelkezik.

A vállalatvezető egy nappal azután nyilatkozott a minderről, hogy napvilágra került: a SiS egyes lapkakészleteinek gyártását a UMC-re bízza. Amint az ismert, egy szabadalmi vitát követően a két szorosabbra fonta együttműködését. A UMC hosszú távú befektetés céljából december végén 642,54 millió tajvani dollár (18,4 millió USD) értékben 25,3 millió SiS-részvényt vásárolt, aminek köszönhetően 2,32 százalékos részesedést szerzett a tajvani lapkagyártó vállalatban. A részvényvásárlásokkal egy időben a két vállalat bejelentette, hogy hosszú távú együttműködési és keresztlicenc-megállapodást kötnek, melyek értelmében megosztják a jelenleg és a jövőben használatos gyártástechnológiákkal kapcsolatos tapasztalataikat és szabadalmaikat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.