Szerző: Ady Krisztián

2003. január 14. 15:04

Bezárja Szöulban található CDMA fejlesztőközpontját a Nokia

[DigiTimes] Nem gyártat több CDMA mobiltelefont dél-koreai partnereivel, s bezárja Szöulban található CDMA R&D központját a Nokia -- tette közzé több dél-koreai napilap.

[DigiTimes] Nem gyártat több CDMA mobiltelefont dél-koreai partnereivel, s bezárja Szöulban található CDMA R&D központját a Nokia -- tette közzé több dél-koreai napilap.

Kari Tuutti, a Nokia szóvivője a Wall Street Journalnak elárulta: a cég saját maga fogja gyártani a dél-korai piacra szánt CDMA 2000 és W-CDMA szabványoknak megfelelő mobiltelefonokat.

A Nokia főbb partnerei a Telson Electronics és az Intercube voltak, melyek CDMA mobilkészülékeket gyártottak a Nokia számára, ezeket a készülékeket a dél-koreai piacokon értékesítették. A helyi piacokat ugyanakkor a Samsung Electronics és az LG Electronics (LGE) uralja hosszú idők óta.

A Nokia saját GSM-gyártósorokkal is rendelkezik Dél-Koreában, melyek évi 38 millió mobiltelefont állítanak elő. A CDMA telefonok tervezésével és gyártatásával a cég USA-ban található R&D központja fog foglalkozni. A Nokia kilenc mobiltelefon-gyárral rendelkezik világszerte, melyek körülbelül 40 különböző modellt gyártanak.

A felmérések szerint 2002 harmadik negyedévében a Nokia 9,4 százalékos részesedéssel rendelkezett a globális CDMA piacon, míg a GSM telefonok tortájából 44,4 százalékot birtokolt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról