Szerző: roberto

2003. január 13. 20:01

Ark Linux: Red Hat Linuxra épülő friss disztribúció

[ArkLinux.org, OFB.biz] A Red Hat egyik korábbi alkalmazottjáról, Bernhard Rosenkraenzerről (Bero) akkor hallhattak utoljára olvasóink, amikor a fejlesztő az ősszel otthagyta a céget , mondván, hogy nem szeretne a KDE megnyomorításán dolgozni; most a legújabb Linux-disztribúcióval, az Ark Linuxszal hozzák kapcsolatba a nevét.

[ArkLinux.org, OFB.biz] A Red Hat egyik korábbi alkalmazottjáról, Bernhard Rosenkraenzerről (Bero) akkor hallhattak utoljára olvasóink, amikor a fejlesztő az ősszel otthagyta a céget, mondván, hogy nem szeretne a KDE megnyomorításán dolgozni; most a legújabb Linux-disztribúcióval, az Ark Linuxszal hozzák kapcsolatba a nevét.

Az Ark Linux a hírek szerint egy Red Hatre épülő, ám kizárólag a desktop felhasználók igényei szerint összeállított, egyszerűen telepíthető disztribúció, amely akár előzetes linuxos ismeretek nélkül is könnyen használható. Az OS honlapja (www.arklinux.org) nem túl informatív, megemlítik a KDE környezet, és azt is, hogy a szoftvert leginkább a Red Hat 7.3-as és 8-as kiadásait felhasználva készítették.

A nemrég kiadott Ark Linux 1.0.0-alpha.5 még csak fejlesztői rendszer. A három letölthető CD-ből álló telepítőkészletből valójában csak az első lemez fontos, ez tartalmazza ugyanis az új desktop Linuxot, a második CD-n fejlesztőeszközök, a harmadikon pedig további programok és játékok vannak. A lassú kapcsolattal rendelkezők darabonként 10 euróért rendelhetik meg a CD-ket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról