:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 13. 15:47

Távozik Steve Case, az AOL Time Warner első embere

Steve Case
Steve Case
Májusban távozik az AOL Time Warner éléről Steve Case, a vállalat igazgatótanácsának elnöke. Case közleménye szerint azért mond le posztjáról, mert az utóbbi időben a részvényesek erőteljesen kritizálták őt. Az igazgatótanács tagjainak írt levelében az elnök kifejtette, hogy még sokáig szeretett volna az AOL Time Warnernél az igazgatótanács elnöke maradni, azonban a cég érdekeit szem előtt tartva mégis a távozás mellett határozott.

"Ezekben a nehéz időkben a vállalatnak a legkevésbé van szüksége belső ellentétekre, és mivel egyes részvényesek a cég gyenge teljesítménye miatt személyesen engem okolnak, úgy döntöttem távoznom kell azért, hogy később a vezetés valódi csapatként működhessen tovább" -- írja levelében Case. A vezető rámutatott, hogy az igazgatótanács tagjaként továbbra is a vállalatnál marad.

Case-nek oroszlánrésze volt abban, hogy az America Online Inc. és a Time Warner Inc. sikeresen egyesült a világtörténelem eddigi legnagyobb értékű ügylete során. A három évvel ezelőtti, 75 milliárd dolláros tranzakció eredményeképp egy több mint 300 milliárd dollár piaci értékű médiabirodalom jött létre.

"A lényeg a következő: nagyon szeretem ezt a céget és bármit megteszek a sikeréért. Hittem az America Onlineban amikor felépítettük. Hittem az AOL Time Warnerben, amikor létrehoztuk. Továbbra is hiszek a vállalat és az alkalmazottak nagy lehetőségeiben. A szerepem megváltozik, de a lelkesedésem nem hagy alább" -- írta levelében Case.

Az egyesülés óta az AOL Time Warner részvényárfolyama mintegy 70 százalékkal csökkent és a részvényesek élesen kritizálták Case-t, szerintük ugyanis az ő sorozatos rossz döntései voltak a fő okai az egyesült vállalat gyenge teljesítményének. 2002-ben az AOL Time Warner igen gyenge évet zárt, ugyanis az internetes hirdetési bevételek látványosan zuhantak, a részvényárfolyam meredeken csökkent, pletykák merültek fel könyvelési csalással kapcsolatban, valamint elbocsátások fenyegetnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.