Szerző: Vörös Péter

2003. január 13. 09:31

A Texas Instruments bízik a technológiai fejlődésben

A következő két év technológiai előrelépésének üteme meg fogja közelíteni az előző tíz év fejlődését, dacára a jelenlegi IT forgalom- és befektetési visszaesésnek, közölte pénteken Tom Engibous, a Texas Instruments elnök-vezérigazgatója.

A következő két év technológiai előrelépésének üteme meg fogja közelíteni az előző tíz év fejlődését, dacára a jelenlegi IT forgalom- és befektetési visszaesésnek, közölte pénteken Tom Engibous, a Texas Instruments elnök-vezérigazgatója.

"Bár több évbe fog telni, mégis elkezdődött egy igen jelentős konvergencia" -- mondta Engibous a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) tartott beszédében. "Az eddigi sebesség és előrelépés arra utal, hogy a következő két év technológiai fejlődése egyenlő lesz az előző tíz évben elért haladással."

Engibous kiemelte a diverzifikált félvezetőgyártó elmozdulását a fogyasztói elektronikai termékek széles körében (például mobiltelefonokban, PDA-kban és hordozható videolejátszókban) használt processzorok gyártása felé.

"Az utóbbi két év természetesen rendkívüli kihívásokat is jelentett" -- mondta a vállalatvezető, aki azonban azt is kiemelte, hogy az innováció gyorsan haladt az olyan vállalatoknál, mint a TI, amely a összekötött médiaeszközök új generációjához fejleszt chipeket.

Engibous egyebek között a következő készülékeket mutatta be a CES-en: a TI digitális jelfeldolgozó processzorát (DSP) használó mobiltelefon, amely egyszerű videoklipek felvételére és elküldésére képes; olyan PDA, amely menet közben tud utcatérképet megjeleníteni; és TV, amely ragyogó digitális képet jelenít meg.

Bár több vállalatvezető (köztük Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke) kiemelte a CES-en azt, hogy a fogyasztói elektronika következő fontos lépése a vezeték nélküli technológia lesz, Engibous arra figyelmeztetett, hogy nem érdemes a várakozásokat túlságosan a kereskedelmi valóság elé engedni.

A TI elnök-vezérigazgatója azt is kihangsúlyozta, hogy nyílt szabványokra van szükség a még mindig fejlődésben lévő mobil technológiában. "Úgy vélem, hogy a mostani évtized kulcsfontosságú üzenete az, hogy a mobil internet rendkívül sok mindenre megoldást nyújt. A mobil internethez pedig nyílt szabványokra és nyílt platformokra van szükség."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról