Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 10. 10:54

Az Apple bemutatta az iLife multimédiás szoftvercsomagot

Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján

Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta a többszörösen díjnyertes iPhoto, iTunes, iMovie és iDVD szoftvereit egységes rendszerbe foglaló iLife csomagot. Az iLife jelenleg az egyetlen integrált termék, mely teljesen egységes, tökéletesen integrált keretbe foglalja a "digitális életstílus" négy fő szoftverösszetevőjét, azaz a digitális fényképek, zenék és filmek kezelését, valamit a DVD lemezek készítését.

"Az iLife azt kínálja a digitális életmódhoz, amit hajdan a Microsoft Office kínált elôször az irodai munkához: minden szükséges eszközt egyetlen csomagban" -- mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Az Apple messze megelőzte minden versenytársát abban, hogy a legjobb szoftvereket kínálja a digitális fényképek, zenék és filmek kezeléséhez, szerkesztéséhez, valamit a DVD lemezek készítéséhez."

Az iLife egységes keretbe foglalva tartalmazza az iPhoto, az iMovie, az iTunes és az iDVD legújabb változatait, kiegészítve azokat a még tökéletesebb együttműködésüket szolgáló új funkciókkal. Lehetővé válik például az iTunes zenei könyvtárában tárolt számok felhasználása iMovie porgrammalszerkesztett filmekben és iPhoto bemutatókban, vagy akár az éppen készülő, új DVD film menüjében anélkül, hogy oda-vissza kellene váltani több program között.

Az iLife csomagba épített, új iPhoto 2 változat önműködő képminőség-javító eszközöket tartalmaz, valamit fejlett archiváló szolgáltatásokat. Az új iMovie 3 változat kiváló minőségú, új hangeffekteket tartalmaz a hétszeres Oscar-díjas Gary Rydstromtől (Skywalker Sound), új hangszerkesztô funkciókat és videó-effekteket kínál, valamint lehetőséget biztosít az iPhoto 2 albumban tárolt képekből pásztázó hatásokkal animált kliprészletek készítésére. A szintén a csomag részét képező iDVD 3 kiegészült 24 új, professzionális minőségű DVD-menü mintával és képes átvenni az iMovie 3 fejezetjelöléseit.

Az iLife csomag hamarosan előre telepítve lesz minden új Mac számítógépre. 2003. január 25. után az iPhoto 2 és az iMovie 3 ingyen letölthető lesz az Apple kiszolgálóiról. A kereskedelmi forgalomra szánt iLife csomag várhatóan elôször 2003 februárjában kerül a viszonteladók üzleteibe. A 2003. január 7-e után még a teljes iLife nélkül értékesített Mac modellek tulajdonosai később kedvezményes áron juthatnak majd az iLife csomaghoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról