Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 8. 14:21

Újabb Palm OS-alapú telefon a Samsung kínálatában

Megjelent a Samsung SPH-i500, amely az amerikai Sprint PCS mobilszolgáltató CDMA 1xRTT hálózatához tervezett, Palm OS operációs rendszert futtató okostelefon.

Megjelent a Samsung SPH-i500, amely az amerikai Sprint PCS mobilszolgáltató CDMA 1xRTT hálózatához tervezett, Palm OS operációs rendszert futtató okostelefon.

Amint a képen is látható, az i500 egy szétnyitható telefon, amelynek a felső részében található a 160x240 pixel felbontású 16 bites színes kijelző, az alsó részében pedig a kézírásfelismeréses szövegbevitelre szolgáló mező, valamint a számbillentyűk. A billentyűk természetesen háttérvilágítással rendelkeznek.

Az új Samsung telefon lelke egy 66 MHz-es Motorola Dragonball processzor, valamint 16 Mbyte RAM, amely adatok és programok tárolására szolgál. A gépet a Palm OS operációs rendszer 4.1 változata működteti. A készülék USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógépekhez, de természetesen infravörös porttal is ellátták.

A telefonhívások és szöveges üzenetek kezeléséről a Samsung saját fejlesztésű programjai gondoskodnak. A Samsung SPH-i500 előre telepítve tartalmazza a Handspring Blazer webböngészőt, amely WAP oldalak megtekintésére is használható.

A Samsung új, 141 gramm tömegű telefonjának ára egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy a Sprint PCS mobilszolgáltató mikor kezdi meg a forgalmazását.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról