Szerző: Vörös Péter

2003. január 8. 08:38

A Maxtor elnök-vezérigazgatója a Solectron élén folytatja pályafutását

Mike Cannon
Mike Cannon
[CNET, WSJ] A merevlemezeket gyártó Maxtor bejelentette, hogy a cég elnök-vezérigazgatója, Mike Cannon lemond és a Solectron elnök-vezérigazgatója lesz. A lemondás azonnali hatályú, a Maxtornál az átmeneti utód Paul Tufano, a vállalat pénzügyi vezérigazgatója és működtetésért felelős vezérigazgatója lesz. Ugyanakkor Cannon továbbra is a Maxtor igazgatótanácsának tagja marad.

A Solectron, a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója (contract electronics manufacturer - CEM) 2002 szeptemberében közölte, hogy Koichi Nishimura elnök-vezérigazgató távozni fog a cég éléről. A Milpitas (Kalifornia) központú vállalat hétfőn bejelentette, hogy a 64 éves Nishimura az igazgatótanács elnöki posztjáról is lemond, utódja William Hasler lesz.

Az 50 éves Cannon sikeresen irányította a Maxtort, a cég az egyik legnagyobb merevlemezgyártóvá lépett elő a Quantum merevlemez üzletágának megvásárlása óta. A hétfői bejelentéssel egy időben a cég megerősítette a negyedik pénzügyi negyedéves eredményeivel kapcsolatos várakozásokat: a december 28-én zárult időszakban a cég pro forma nettó nyeresége 25-35 millió dollár (részvényenként 10-14 cent) között várható.

"Cannon vezetésével a cég elérte a fenntartható nyereségességet, távozása után a cég irányítása tapasztalt és hozzáértő kezekbe fog kerülni. Örülünk annak, hogy Mike igazgatótanácsunk tagja marad és minden jót kívánunk új munkahelyéhez" -- mondta C.S. Park, a Maxtor igazgatótanácsának elnöke. Az átmeneti elnök-vezérigazgatónak kinevezett 49 éves Tufano 1996-ban csatlakozott a Maxtorhoz pénzügyi vezérigazgatóként, 2001 óta pedig betölti a működtetésért felelős vezérigazgatói posztot is.

Cannon hat évig dolgozott a cégnél, mindvégig elnök-vezérigazgatóként. A Maxtor nem közölte, hogy mikor nevezik ki Cannon végleges utódját.

A Solectron egyúttal azt is közölte, hogy Saeed Zohouri, a cég működtetésért felelős vezérigazgatója távozott a cégtől, az ő posztját átmenetileg Cannon fogja betölteni. Az augusztus 30-án zárult pénzügyi évben a vállalat nettó vesztesége 3,1 milliárd dollár (részvényenként 3,98 dollár), forgalma pedig 12,3 milliárd dollár volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról