:

Szerző: Vörös Péter

2003. január 8. 09:08

A Dell DSL hozzáféréssel is kínálja számítógépeit

[CNET] A Dell Computer bejelentette, hogy immár a két vezető amerikai DSL-szolgáltató broadband csomagjait is kínálja vásárlóinak. A világ legnagyobb PC-gyártója az SBC Communications és a Verizon Communications különböző szélessávú internet-hozzáférést biztosító csomagját nyújtja ügyfeleinek, közölte Kurt Kirsch, a Dell értékesítési igazgatója. A cég ezenkívül a harmadik legnagyobb amerikai DSL-szolgáltató, a BellSouth webelőfizetését is kínálja.

A Dell ezzel a lépéssel csatlakozik azokhoz a PC-gyártókhoz, amelyek közvetlenül vásárlóiknak kínálják a broadband hozzáférést: a nagyok közül eddig a Gateway és a Compaq kínált ilyen lehetőséget. "Egyre több vásárló véli úgy, hogy a DSL szükséges szolgáltatás" -- mondta Briana Gowing, a Verizon szóvivője. A Dell az első nagy PC-gyártó, amely a három legnagyobb amerikai DSL-szolgáltató csomagjait értékesíti.

A PC-gyártók -- köztük a Dell -- a számítógépeladások növelése céljából kínálják a szélessávú internetelőfizetéseket. A PC-piacot az utóbbi időben rendkívül súlyosan érintette a lassuló gazdaság, amely arra késztette a vállalatokat -- köztük a legnagyobb számítógépvásárlókat --, hogy csökkentsék IT kiadásaikat. A fogyasztók pedig a PC-k lecserélése helyett más elektronikai eszközöket vásárlása mellett döntenek.

A broadband szolgáltatások mentőövet jelenthetnek a PC-gyártók számára. A DSL Forum nemrégiben közzétett felmérése szerint 2002 harmadik negyedévében rekordszintet ért el a DSL ügyfelek száma világszerte: több mint 5 millióan fizettek elő a DSL-szolgáltatásra ebben az időszakban, ez közel 20 százalékos emelkedés 2002 második negyedévéhez képest.

Az amerikai Federal Communications Commission (FCC, Szövetségi Hírközlési Bizottság) jelentése szerint 2002 első félévében lassult a szélessávú internet-hozzáférés terjedésének növekedési üteme. Ebben az időszakban 27 százalékkal nőtt a broadband vonalak száma, míg 2001 második félévében a növekedési ütem 33 százalék volt.

Az SBC, a Verizon és a BellSouth várhatóan árkedvezményeket fog nyújtani a Dell-vevők/előfizetők számára. Az ezzel kapcsolatos részletek egyelőre nem ismeretesek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.