:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 7. 12:13

A Hewlett-Packard HP-UX fürtözési támogatással bővíti a StorageWorks EVA piacát

[Noguchi] Az ágazat első számú UNIX operációs rendszerének számító HP-UX-hoz nyújtott emelt szintű fürtözési támogatás révén a HP tovább bővítette a HP StorageWorks Enterprise Virtual Array piacát. A HP ma bemutatott alapszintű vállalati virtuális tömbje (Enterprise Virtual Array - EVA) az alacsonyabb kapacitásigényű ügyfelek számára is maradéktalanul elérhetővé teszi a rendszer virtualizációs architektúrájában rejlő előnyöket.

[Noguchi] Az ágazat első számú UNIX operációs rendszerének számító HP-UX-hoz nyújtott emelt szintű fürtözési támogatás révén a HP tovább bővítette a HP StorageWorks Enterprise Virtual Array piacát. A HP ma bemutatott alapszintű vállalati virtuális tömbje (Enterprise Virtual Array - EVA) az alacsonyabb kapacitásigényű ügyfelek számára is maradéktalanul elérhetővé teszi a rendszer virtualizációs architektúrájában rejlő előnyöket.

Bevezetése második évében a HP StorageWorks EVA nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a HP-nek sikerült első helyet szereznie az ágazatban a lemezes háttértárak és a külső RAID-tárolók szállítása terén. A rendszer virtuális architektúrája kiváló teljesítményt, egyszerű kezelhetőséget és a hagyományos háttértárrendszerekét számottevően felülmúló kapacitáskihasználást biztosít.

A 2001. októberi bevezetés óta a HP StorageWorks EVA használata lendületesen terjed az ügyfelek körében. Az elmúlt hat hónapban közel 200 százalékkal nőtt a kiszállított kapacitás petabájtban számított volumene a piaci megjelenést követő első fél év eredményéhez képest. Az EVA iránt egyre növekvő mértékben megnyilvánuló keresleten belül az új vásárlások mellett az ismételt megrendelések aránya is jelentős.

"Az adattárolási ágazatban továbbra is a HP diktálja az iramot, a moduláris piac ügyfelei pedig egyértelműen az EVA mellett teszik le a voksukat" -- nyilatkozta Howard Elias, a HP Network Storage Solutions vezető elnökhelyettese és vezérigazgatója. "Az ügyfelek azonnal felismerik virtuális architektúránk előnyeit, az EVA terjedésének lendülete pedig jól érzékelteti, milyen kedvező informatikai megtérüléshez juttatja adaptív háttérinfrastruktúránk a vállalatokat."

A HP EVA-rendszere rövid időn belül sokféle ügyfél számára tette elérhetővé az egyszerű kezelhetőséget, valamint a megbízható, költségtakarékos és megnövelt hatékonyságú működést. Az EVA ügyfélbázisának legújabb tagjai között található például az AFFINA, a Hackensack University Medical Center egészségügyi központ, a Laclede Group Inc. leányvállalatként működő SM&P Utility Resources, a Maritz Inc. és a Spardat.

Az életszerű alkalmazáskörnyezetek modellezésére kidolgozott Storage Performance Council Benchmark-1 (SPC-1) szerint elért kétkontrolleres eredménye alapján a StorageWorks EVA október 2-án ágazatvezető pozícióra tett szert a nyílt rendszerű, nagy terhelésű környezetek szegmensében. A rendszer SAN-hálózati környezetben nyújtott, egy másodpercre jutó ki- és bemeneti teljesítménye több mint 50 százalékkal felülmúlta a legközelebbi versenytársak pontszámát, és azóta is egyedülállóan magas értéket képvisel a kétkontrolleres tömbök között.

A második évben bevezetett fejlesztések; az alapszintű modell A HP a rendkívül bonyolult, magas elvárásokat támasztó környezetek szükségleteit szem előtt tartva fejlesztette ki az EVA-t. A tömbhöz bevezetett HP MC/Serviceguard fürtözési lehetőség és SecurePath rendelkezésre állást növelő szoftver révén stabil, hitelesített HP-UX támogatással is kiegészítette a rendszer által kínált előnyök sorát.

Az ügyfelektől kapott visszajelzések alapján a HP szűkített konfigurációjú modellel, a HP StorageWorks EVA Model 2C2D-vel bővítette ki moduláris, középkateróriás háttértár-kínálatát. A versenyképes árú rendszer közmű jellegű, igény szerint bővíthető adattárolási kapacitáshoz juttatja a vállalatokat.

Az ügyfelek ennél a modellnél akár nyolc meghajtóról is indulhatnak, és üzleti szükségleteik növekedésével párhuzamosan, a későbbiekben egészen 240 meghajtóig növelhetik a kapacitást. A fizikai lemezmeghajtó-csoportok számának növekedésével a rendszer virtuális architektúrája automatikusan elvégzi az adatok terheléskiegyenlítését - ezáltal gondoskodik a bővítések átláthatóságáról és a szolgáltatás zökkenőmentességéről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.