:

Szerző: Barna József

2003. január 7. 10:01

Az EMC a vártnál jobb negyedéves eredményekkel számol

Joe Tucci
Joe Tucci
[WSJ, Bloomberg] A tárolási eszközöket gyártó EMC tegnap sajtóközleményben jelentette be, hogy negyedik pénzügyi negyedéves forgalma a vártnál kedvezőbben alakult, részben a vállalati költések váratlan javulásának, részben pedig a cég kínálatában újonnan megjelent középkategóriás tárolási eszközök iránti kereslet növekedésének köszönhetően.

A vállalat közleménye szerint a december 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben a forgalom 1,47 milliárd dollárt tett ki, ami jelentősen felülmúlja a korábbi előrejelzéseket. A harmadik pénzügyi negyedéves eredmények közzétételekor a cég 1,26 milliárd dolláros forgalmat prognosztizált a most véget ért negyedévre. A cég árbevétele a harmadik negyedévben 1,26 milliárd dollár, míg a tavalyi év hasonló időszakában 1,51 milliárd dollár volt.

Az EMC-nek ez lesz sorozatban a hatodik veszteséges negyedéve. A közel 160 millió dollárra rúgó átszervezési költségeket is beszámítva a vállalat 2 és 4 cent közötti részvényenkénti veszteséget vár. E tétel nélkül a cég részvényenkénti nyeresége 1-2 centet tesz ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 2 centes -- egyszeri költségek nélküli -- részvényenkénti veszteséget jeleztek előre.

Joe Tucci, a vállalat elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az ügyfelek költései a várnál jobban alakultak a negyedik negyedév során, míg különösen nagy kereslet mutatkozott a nemrégiben bevezetett Clariion CX tárolási platformok iránt.

Az EMC tegnap a tőzsde zárása után hozta nyilvánosságra előzetes eredményeit. A rendes kereskedésben a vállalat részvényeinek árfolyama 41 centtel magasabban, 6,80 dolláron zárt, míg a tőzsdezárás utáni kereskedésben további 13 százalékkal emelkedett. A cég január 23-án hozza nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.