Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 02. 15:38:49

Kedvező változások a Westel tarifáiban

December hagyományosan az ünnepek ideje. A mobiltelefon elterjedésével a szöveges és grafikus SMS, valamint a színes fényképes MMS üzenetek a személyes jókívánságok kifejezésében is egyre jelentősebb szerepet játszanak. Ennek köszönhetően a Westel több mint 3,3 millió ügyfele a karácsonyi és újévi ünnepek alatt minden eddiginél több SMS és MMS üzenetet küldött.

[HWSW] December hagyományosan az ünnepek ideje. A mobiltelefon elterjedésével a szöveges és grafikus SMS, valamint a színes fényképes MMS üzenetek a személyes jókívánságok kifejezésében is egyre jelentősebb szerepet játszanak. Ennek köszönhetően a Westel több mint 3,3 millió ügyfele a karácsonyi és újévi ünnepek alatt minden eddiginél több SMS és MMS üzenetet küldött.

A Westel SMS központjai a rendkívüli forgalom miatt megnövelt kapacitásokkal karácsony napján öt és félszer, szilveszterkor négyszer több üzenetet továbbítottak, mint egy átlagos hétköznapon. Az előfizetők által elküldött SMS üzenetek száma a két említett napon meghaladta a 15,5 milliót, míg a teljes SMS forgalom ennél sokkal nagyobb volt.

Az SMS olyannyira népszerű volt, hogy szilveszterkor alig 2 óra leforgása alatt 1,8 millió SMS-t küldtek a Westel ügyfelei, azaz közel annyit, mint máskor 24 óra alatt. December 24-én a rövid szöveges üzenetek száma a nap során folyamatosan magas volt és nagyon sokan, mintegy háromszor annyian keresték fel a Westel WAP oldalait, ahol karácsonyi tippeket, recepteket és arra alkalmas telefonokra alkalomhoz illő színes háttérképeket is találhattak.

A WAP szilveszterkor is népszerű volt, a helyfüggő szolgáltatást -- köszönhetően az egyedülálló budapesti buliajánlónak -- az átlagosnál tízszer többen vették igénybe és sokan csevegtek, szerveztek bulit a Westel WAP chat szobáiban.

Az ünnepeket követően 2003. január 1. a Westel számos ügyfelének hozott kedvezményt, hiszen a tarifarendszer két legfontosabb változása egyaránt előnyös. A WestelNet GPRS csomagban a havidíj ellenében felhasználható adatmennyiség 5 Mbyte-ról 10 Mbyte-ra nőtt, emellett pedig a Domino SMS és a Domino7 díjcsomagot igénybe vevő 06-30-as ügyfelek számára az éjszakai WAP használata 37,50 helyett 6,25 forintra csökkent percenként.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:42

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.