Szerző: Vörös Péter

2003. január 2. 13:00

Az Ernst & Young megkérdőjelezi a Sonic Foundry életképességét

[WSJ] A Sonic Foundry könyvvizsgálója, az Ernst & Young LLP erős kétségeket fejezett ki azzal kapcsolatban, hogy a manapság főként webcasting szolgáltatásokat nyújtó cég életben tud maradni a dolgok jelenlegi állása mellett.

[WSJ] A Sonic Foundry könyvvizsgálója, az Ernst & Young LLP erős kétségeket fejezett ki azzal kapcsolatban, hogy a manapság főként webcasting szolgáltatásokat nyújtó cég életben tud maradni a dolgok jelenlegi állása mellett.

Az Ernst & Young véleményét az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (Securities and Exchange Commission) hétfőn benyújtott 10-K dokumentum tartalmazta. A könyvvizsgáló főként a cég forgótőke-elégtelenségével magyarázta álláspontját. "További gondot jelent az, hogy a vállalat átváltható adóssága jelenlegi kötelezettség és nem áll rendelkezésre hosszú távú hitel sem" -- közölte az Ernst & Young.

Az éves jelentéshez kapcsolódó 10-K dokumentum szerint a vállalat felkért egy tanácsadót a vállalati vagyon egy részének eladását értékelendő és több, nem kötelező érvényű ajánlatot is kaptak minősített ajánlattevőktől. A cég arra számít, hogy 2003 elején le is zár egy vagy több tranzakciót.

E lépésektől azt várja a vállalat, hogy elegendő összeghez jut ahhoz, hogy törlessze fennmaradó másodrangú tartozásait, visszafizessen egy 1 millió dolláros áthidaló hitelt, átszervezze a céget és agresszívan folytassa összpontosított növekedési stratégiáját a fennmaradó üzletágaknál.

A Madison (Wisconsin) központú Sonic Foundry audió és videó tartalom online elkészítéséhez nyújt termékeket és szolgáltatásokat. Itthon is ismert termékei között van a sokszoros díjnyertes Vegas videoszerkesztő rendszer, a standardnak számító Sound Forge audioszerkesztő, a nem profiknak szánt, mégis kiváló VideoFactory videoszerkesztő program, a CD Architect professzionális audió CD készítő program és az ACID PRO loop-alapú audioszerkesztő.

A cég részvényárfolyama hétfőn 2 centtel (3,77 százalékkal) 51 centre, kedden 3 centtel (5,88 százalékkal) 48 centre csökkent. 2002-ben a részvényárfolyam 0,10-3,28 dollár között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról