Szerző: roberto

2002. december 31. 16:16

Megjelent a GTK+ könyvtár 2.2-es verziója

[GTK.org] A GTK+ fejlesztői a múlt héten jelentették

[GTK.org] A GTK+ fejlesztői a múlt héten jelentették be a könyvtár 2.2-es verzióját, valamint a hozzá kapcsolódó egyéb könyvtárak, a GLib (2.2), Pango (1.2) és az ATK (1.2) új kiadásait. A GTK+ (Gimp Toolkit) olyan népszerű szoftverek alapjául szolgál, mint a GNOME grafikus munkakörnyezet, vagy éppen a Galeon webböngésző.

A friss könyvtárak forrásszinten és binárisan is kompatibilisek a 2.0.x-es kiadásokkal. A GTK+ 2.2 legfontosabb újdonságai: multihead X11 támogatás, a Red Hat Linux 8-ból már ismert fontconfig és Xft2 támogatása, a szövegkezelést végző Pango könyvtár ezentúl támogatja az ind OpenType fontokat, és finomítottak a hangul és a thai fontok kezelésén is (Xft).

A bejelentés szerint a 2.0 óta sokat fejlődtek a könyvtár Microsoft Windowsra és Linux Framebufferre készült változatai is, és fontos újdonság a XFree86 4.3-ban debütáló RANDR bővítés támogatása, valamint a Qt-vel való együttműködést segítő XEMBED protokoll jobb kezelése. További részletek és a forráskódhoz vezető linkek a www.gtk.org-on találhatóak.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:20

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!